2011 m. liepos 13 d., trečiadienis

Kefalės kepsneliai pesto padaže su laukiniais ryžiais ir apelsinų salotomis


      Šiandien apsižiūrėjau, kad jau senokai buvo žuvies ant mano stalo :) Ta proga kepiau kefalės filė, labai patiko bazilikų - saulėje džiovintų pomidorų padažiukas, kuriame marinavau žuvį, bet manau kad šis marinatas tiktų ir kitoms žuvims, pvz. tilapijai.

Reikės:
Kefalės filė 4 kepsneliai
Bazilikai švieži saujelė
Česnakai 2 sk.
Saulėje džiovinti pomidorai 4 vnt.
Druska, juodieji pipirai ~
Parmezano sūris 80 g
Salotų lapai (Iceberg, špinatai) 2 saujos
Agurkai 1 vnt.
Avokadai 1 vnt.
Apelsinai 1 vnt.
Alyvuogių aliejus 3 v.š.
Sojos padažas 2 v.š.
Vyno actas 1 a.š.
Medus 1 a.š.
Laukiniai ryžiai 1 st.

       Žuvies filė iš vakaro pamarinuojame pesto padaže - susmulkiname baziliko lapelius, įspaudžiame česnako skilteles, saulėje džiovintus pomidorus, įmaišome šiek tiek druskos, pipirų ir porą šaukštų aliejaus, kuriame mirko pomidorai. Išsimarinavusius kepsnelius dedame į kepimo skardą ir kepame 190 C orkaitėje apie 25 minutes. Tada užtarkuojame šiek tiek sūrio (aš vietoje parmezano panaudojau ementalį) ir dar pakepame 10 minučių.
       Garnyrui išverdame laukinius ryžius ir paruošiame gaivias salotėles - salotų lapus pasmulkiname, agurką, avokadą ir apelsiną supjaustome kubeliais ir užpilame padažu, suplaktu iš aliejaus, sojos padažo, vyno acto ir medaus. Pagardiname šviežiai maltais pipirais.
       Recepto šaltinis - Skanu ir sveika.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą