2011 m. liepos 18 d., pirmadienis

Tiršta pupelių ir perlinių kruopų sriuba


       Šitą sriubą galima virti iš raudonųjų arba baltųjų pupelių - nuo to priklausys galutinė sriubos spalva. Aš viriau iš raudonųjų. Beje, originaliame recepte siūloma išvirtas pupeles sutrinti, kad liktų matomos tik kruopos, bet kadangi jau praėjo mano meilė trintoms sriuboms, man skaniau būtų palikti visus ingredientus matomus :)

4 porcijoms reikės:
Raudonos pupelės 150 g
Perlinės kruopos 150 g
Morkos 2 vnt.
Salierai 2 vnt.
Svogūnai 1 vnt.
Česnakas 2 sk.
Pomidorai 1 vnt.
Pomidorų tyrė 100 ml
Lauro lapai 2 vnt.
Šalavijas 5 lapeliai
Druska, juodieji pipirai ~
Daržovių sultinys 1000 ml
Tyras alyvuogių aliejus 2 v.š.

       Pupeles ir kruopas užmerkiame vandenyje nakčiai, kad išbrinktų. Išbrinkusias pupeles sudedame į didelį puodą, užpilame 2 litrais vandens ir užverdame. Kai užvirs, įdedame nesmulkintas česnako skilteles, pusiau perpjautą pomidorą, šalavijo lapelius ir verdame 30-40 min. Baigiant virti pasūdome. Išvirusias pupeles nusunkiame (pasiliekame 1/2 stiklinės nuoviro), pašaliname česnako, pomidoro ir šalavijo likučius.
       Morkas, svogūnus ir salierus supjaustome mažais kubeliais. Tame pačiame puode, kuriame virė pupelės, įkaitiname alyvuogių aliejų ir jame apkepame daržoves, kol suminkštės. Tada suberiame išbrinkintas kruopas ir jas pakepiname 5 minutes. Viską užpilame karštu daržovių sultiniu ir verdame apie 15 min. Kruopoms išvirus supilame pupeles su nuoviru ir pomidorų tyrę. Įmetame lauro lapus, druskos, pipirų ir dar paverdame 10-15 min.
        P.S. Pomidorų tyrę galima naudoti pirktinę (bet bus nelabai skanu), galima patiems gaminti namuose pagal šį Renatos receptą (jeigu turite laiko), arba aš dariau taip - kelis konservuotus savo sultyse pomidorus sutryniau blenderiu, įpyliau šiek tiek sulčių iš skardinės, pridėjau druskos, pipirų, ir - jeigu trūksta aštrumo - šaukštelį pomidorų padažo.
       Recepto šaltinis - Išbandyti receptai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą