2011 m. liepos 17 d., sekmadienis

Itališkas meduolis "Migdolinis žiedas"


       Neseniai per žinias rodė, kaip labdarai dalina pasenusius ryžius, kuriuose veisiasi kirmėlės. Susirūpinau, kad mano spintelėse per ilgai neužsigulėtų sausų produktų atsargos ir pradėjau spintelių tuštinimo akciją :) Šįkart ieškojau, kur galima būtų sunaudoti senokai ten begulintį migdolų maišelį. Išėjo skanus meduolis prie kavos.

Reikės:
Malti migdolai 100 g
Kiaušiniai 4 vnt.
Miltai 8 v.š.
Cukrus 200 g
Sviestas 100 g
Citrinos 1 vnt. (žievelės)
Pienas 200 ml
Vanilinis cukrus 6 v.š.
Kepimo milteliai 2 a.š.
Cinamonas 1 a.š.

       Išplakame kiaušinių baltymus iki purumo. Trynius sumaišome su ištirpintu sviestu, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Gerai išmaišome ir supilame baltymus, iki miltų sutrintus migdolus, pieną ir tarkuotas citrinos žieveles. Beriame cinamoną, kepimo miltelius, persijotus miltus. Išmaišome, kol gausime purią kreminę masę, supilame ją į sviestu išteptą kepimo formą ir kepame 180 C orkaitėje apie valandą. Aš dar prieš supilant tešlą, kepimo formos dugną pabarsčiau migdolų lapeliais. Kai iškepa, išjungus orkaitę keksą dar paliekame joje 10-čiai minučių, kad nesukristų. Prieš pjaustydami apibarstome cukraus pudra.
       Beje, aš visada palieku pyragus nakčiai hermetiniuose induose, kad nesudžiūtų - supjaustau gabalėliais ir dedu į plastikinę dėžutę su užspaudžiamu dangteliu. Laikau šaldytuve, taip kepiniai ilgai išlieka minkšti ir švieži.


2 komentarai: