2011 m. vasario 7 d., pirmadienis

Ant grotelių kepta lašiša su sezamų plutele


       Kažkaip susivokiau, kad jau senokai negaminau žuvies. Nedovanotina klaida man, kaip prisiekusiai žuvies mėgėjai :) Štai ta progra traukiu receptėlį, kurį jau senokai buvau nusižiūrėjusi kitame tinklaraštyje ir planavau išbandyti.

2 porcijoms reikės:
Lašišos filė 2 gab.
Citrinos 1 vnt.
Sojų padažas 2 v.š.
Imbiero šaknis 2 cm gabaliukas
Cukrus 2 a.š.
Sezamo sėklos 50 g
Raudonieji ryžiai garnyrui

       Iš citrinos sulčių, sojų padažo, tarkuoto imbiero ir cukraus sumaišome marinatą. Į jį pamerkiame lašišos kepsnelius ir dedame į šaldytuvą nakčiai. Įkaitiname orkaitės grilį (jei sąlygos leidžia, galima kepti ir lauke). Groteles patepame trupučiu aliejaus ir ant jų dedame lašišos kepsnelius. Gausiai apiberiame sezamų sėklomis. Aš kepiau apie 20 minučių 180 C temperatūroje. Kepant lauke ant grotelių, pakaktų perpus trumpiau. Patiekiame su raudonaisiais ryžiais ir įvairiom daržovėm.
       Recepto šaltinis - Skanu ir sveika.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą