2011 m. vasario 5 d., šeštadienis

Quiche lorraine su daržovėmis


       Kyšas (Quiche) man kažkodėl asocijuojasi su vėlyvais pusryčiais-ankstyvais pietumis (brunch). Nelabai dažnai tokie pasitaiko, bet jeigu jau šiandien atėjo ta diena, kepiau šį prancūzišką trapios tešlos pyragą su cukinijų, paprikų ir svogūnų įdaru.

Reikės:
Sviestas 110 g
Kiaušiniai 3 vnt.
Miltai 175 g
Svogūnai 1 vnt.
Paprikos raudonos 1/2 vnt.
Paprikos žalios 1/2 vnt.
Cukinijos 1/2 vnt.
Pienas 125 ml
Grietinė/Grietinėlė 125 ml
Kietas sūris 80 g
Druska, juodieji pipirai~

         Sviestą supjaustome mažais gabaliukais ir triname su miltais tarp pirštų, kol gausime trupinius. Įberiame 1/2 šaukštelio druskos ir įmušame 1 kiaušinį. Suminkome tešlą (jeigu reikia, įpilame šaukštą šalto vandens), suvyniojame į plėvelę ir dedame pusvalandžiui į šaldytuvą.  Atšaldytą tešlą išimame, apie 5 min. atšildome kambario temperatūroje ir iškošiojame pagrindą kiek didesnį nei formos dugnas. Perdedame į formą ir išlipdome bortelius. Pagrindą subadome šakute ir kepame 180 C orkaitėje 10 minučių pridengtą folija, paskui nuimame foliją ir kepame dar 10 min.
       Įdarui supjaustome svogūnus pusžiedžiais, cukinijas - griežinėliais ir į tris dalis, paprikas - kvadratėliais. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir pirmiausia apkepame svogūnus, kol gražiai pagels. Paskaniname druska. Perdedame į dubenėlį. Tada apkepame cukinijas, apversdami iš abiejų pusių. Atidedame kartu su svogūnais. Galiausiai apkepame paprikas. Likusius kiaušinius suplakame su pienu ir grietine, paskaniname druska, pipirais. Sūrį sutarkuojame ir įmaišome į kiaušinių plakinį. Ant apkepto pagrindo sudedame daržoves, užpilame kiaušinių ir sūrio plakiniu. Kepame dar 20 minučių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą