2011 m. vasario 6 d., sekmadienis

Kavos skonio "Panna cotta" su migdoliniais amaretti


     Turėjau iš Italijos parsivežusi migdolinių "Amaretti" sausainėlių, kurių, buvau įsitikinusi, mūsų prekybos centruose nebūna pirkti. Aišku, nutiko kaip visada - kol reikėjo, tol nebuvo, kai tik parsigabenau iš užsienio, pasirodo ir pas mus pilna... Jau seniai norėjau išbandyti kokį desertą su amaretti, o jau kad įdėjau tiek pastangų tiems sausainiams gauti, tai ir receptą rinkausi ilgai ir išrankiai. Tikrai neprašoviau su tokia "Panna cotta" - daugelis turbūt esat ragavę grietinėlės putėsių su uogų padažais, o aš siūlau juos dar paskaninti espresso kava ir migdoliniais sausainėliais.

4 porcijoms reikės:
Pienas 250 ml
Grietinėlė 250 ml
Espresso kava 1 porc. (apie 40 ml, naudojau "Lavazza")
Amaretti sausainiai 100 g
Cukrus 2 v.š.
Amaretto likeris 1 v.š.
Želatina 2-3 v.š.

       Želatiną užmerkiame keliuose šaukštuose šalto vandens ir paliekame išbrinkti. Jeigu desertą norėsite išversti iš formelių į lėkštes, dėkite 3 šaukštus želatinos, o jei patieksite stiklinėse - užteks ir dviejų. Sausainius sutriname kombainu į smulkius trupinėlius. Suberiame į puodą, užpilame pienu ir grietinėle. Beje, aš niekada nedarau Panna cottos vien iš grietinėlės - man neskanu, nes smarkiai per riebu, todėl visada atskiedžiu perpus su pienu (ar net 2:3). Užplikome mažą puodelį Espresso kavos ir ją supilame į puodą. Įdedame cukraus ir kaitiname ant nedidelės ugnies nuolat maišant, iki virimo. Želatiną ištirpiname ant vandens vonelės ir supilame į grietinėlės masę. Puodą nukeliame nuo ugnies ir 5 minutes vėsiname maišydami - kad nesusidarytų pieno plutelė. Pravėsusį desertą išpilstome į indelius. Atvėsiname dar apie pusvalandį kambario temperatūroje, uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms. Patiekiant apibarsčiau maltu šokoladu. Labai skanu!
       Recepto idėja - http://www.blogdolcevita.com/.

7 komentarai:

  1. Tobulas, tiesiog tobulas desertas. Taip ir tiesiasi ranka prie jo :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pilna amaretti sausainių??? Nagi išduok paslaptį, kur, nes aš jų niekur lentynose nerandu - turbūt slepiasi :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kotryna - ir labai skanus, ir labai paprastai pagaminamas. Butinai isbandyk ;)
    Gintare, man irgi taip buvo - vasarą labai reikėjo ir visur užsimušdama ieškojau... O dabar tik grįžus, specialiai užmečiau akį - tikrai buvo tų sausainių, gal net kelių rūšių ir kainavo ne kažin ką. Tik neprisimenu, kokiam prekybos centre - gal Rimi, gal Maximoj. Paieškok didžiuosiuose, tikrai mačiau.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Būtinai reikės išsiruošt į amaretti medžioklę :) Ačiū už nuorodas!

    AtsakytiPanaikinti
  5. O likeris pačioj pabaigoj? ar kada?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Likerį kartu supilame su viskuo į puodą, kol kaitiname :)

    AtsakytiPanaikinti