2011 m. vasario 11 d., penktadienis

Silkė kailinukuose


       Nežinau, ar tai lietuviškas patiekalas, ar slaviškas pagal savo kilmę, tačiau per didžiąsias metų šventes silkės pataluose galima rasti kone ant kiekvieno lietuvio stalo (tiesa, man gražesnis rusiškas vertimas - silkė kailinukuose). Galiausiai tie tradiciniai valgiai per šventes taip nusibosta tarp naujų atradimų, kad mūsų šeimoje per Kalėdas jau nusprendėme tokios silkės atsisakyti. Ir štai, paprastą eilinę dieną, taip smarkiai jos užsimaniau, kad greitai ėmiau ir padariau štai tokią šventišką užkandėlę penktadienio proga :)

3 porcijoms reikės:
Bulvės 2 vnt.
Morkos 1 vnt.
Burokėliai virti 1 vnt.
Silkės filė 2 vnt.
Kiaušiniai 2 vnt.
Svogūnų laiškai pluoštelis
Majonezas 4 v.š.
Druska, juodieji pipirai~

       Pirmiausia kietai išverdame kiaušinius. Bulves ir morkas nulupame, ir taip pat išverdame pasūdytame vandenyje (burokėlius iškart pirkau virtus). Per stambią tarką sutarkuojame burokėlius, atskirai - kiaušinius. Bulves ir morkas aš smulkiai supjausčiau, bet galima irgi tarkuoti. Susmulkiname svogūnų laiškus, silkę supjaustome kubeliais. Į dubenį dedame bulvių sluoksnį ir patepame trupučiu majonezo. Tada dedame silkę, svogūnus, kiaušinius, morkas ir burokėlius - sluoksniuose vis patepant majonezo. Beje, aš manau, kad per daug majonezo gali pagadinti visą reikalą, todėl tepiau po mažai ir tik kas antrą sluoksnį. Burokėlių sluoksnį pabarstome trupučiu druskos ir juodųjų pipirų.
       Viename žurnale nužiūrėjau tokį gražų pateikimo būdą - sudėjau salotas į mažus indelius atvirkštine tvarka ir tada apverčiau į lėkštes. Labai skanu su juoda šviežia duona. Skanaus!

3 komentarai:

  1. Puikumėlis! Valentino dienai kaip tik. Beveik kaip itališki "Veneros krūtys" pyragaičiai, tik su silke :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Neturėjau minčių paversti šitų salotų erotiškais pyragaičiais, bet jeigu kas įžvelgia ir mėgsta tai - smagu :)))
    Beje, niekada nesu girdėjus apie Veneros krūtų pyragaičius - iš ko jie, Segebute?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Yra filmas apie Mocartą, vadinasi "Amadeus". Ten Saljeris Konstanciją gundo siūlydamas jai "Veneros krūtų" pyragaičius, itališkai jie vadinami "Capezzoli di Venere". Žianu tik vieną kavinę Niujorke, kur jų galima nusipirkti. Reikės paieškoti gero recepto.

    AtsakytiPanaikinti