2011 m. birželio 20 d., pirmadienis

Bananų pyragas su vaniliniu pudingu


       Pigus ir greitai pagaminamas pyragas, kurio receptą radau tobulos.blogspot.com svetainėje. Jos darė mažytėje formoje, todėl normalaus dydžio pyragui rekomendavo naudoti dvigubą kiekį produktų. Vis dėlto, man patinka trapūs pyragai su ypatingai plonu pagrindu, todėl man tešlos buvo per daug - kitąkart imsiu dvigubai mažesnį tešlos kiekį. Na, o pats pyragas gavosi skanus, tik jį rekomenduoju gerai (per visą naktį) atšaldyti.

24 cm skeremens formai reikės:
Miltai 2 st.
Sviestas 160 g
Cukrus 6 v.š. ir dar 4 v.š. kremui
Kepimo milteliai 2 a.š.
Kiaušiniai 2 vnt. (tryniai)
Bananai 4 vnt.
Pudingas vanilinis 2 pak. (naudojau Dr.Oetker)
Šokoladas 100 g (naudojau pienišką)
Pienas 900 ml

       Pyrago pagrindui išlydome sviestą, įmaišome miltus, kepimo miltelius, cukrų ir trynius. Suminkome tešlą ir ja išklojame formos dugną, suformuodami bortelius. Dedame į šaldiklį 10 min. ir per tą laiką įkaitiname orkaitę iki 180 C karščio. Ant atšaldytos tešlos dedame folijos lakštą ir jį prislegiame džiovintomis pupelėmis. Kepame 10 min., tada nuimame pupeles ir dar pakepame apie 10-15 min. (priklausomai nuo pagrindo storio). Visiškai atvėsiname.
       Bananus supjaustome griežinėliais ir gražiai išdėliojame ant pagrindo. Vanilinį pudingą paruošiame pagal nurodymus ant pakelio (tik aš ėmiau šiek tiek mažiau pieno, kad kremas tvirčiau sustingtų). Truputį  pravėsiname pudingą ir supilame ant bananų. Dedame į šaldytuvą visai nakčiai. Ant pilnai atvėsusio kremo užtarkuojame šokolado drožlių (geriau tarkuosis, jeigu ir šokoladą prieš tai porą valandų palaikysite šaldytuve).

2 komentarai: