2011 m. birželio 16 d., ketvirtadienis

Kiaulienos čenakai


       Dar nuo žiemos užsilikęs receptas, kurio niekaip negalėjau surašyti, nes vieną dieną staiga supratau, kad daugiau nebegaliu žiūrėti į kiaulieną... Tikėkimės praeis, kaip ir visos moterų keistenybės :) Bet kadangi atsirado pageidaujančių sužinoti, kaip aš darau čenakus - prašom Jums ir receptukas.

Reikės:
Kiaulienos sprandinė 400 g
Morkos 2 vnt.
Bulvės 2 vnt.
Svogūnai 1 vnt.
Žaliosios paprikos 1/2 vnt.
Porai 1/4 vnt.
Avinžirniai 2/3 st.
Pomidorų padažas 4 v.š.
Česnakai 2 sk.
Lauro lapai 2 vnt.
Sviestas 30 g
Tamsus alus 1/2 st.
Druska, pipirų žirneliai ~
Čili pipirai ~
Čiobreliai ~
Augalinis aliejus ~

       Mėsą supjaustome nedideliais kubeliais, pabarstome druska, pipirais ir paliekame trumpam pasimarinuoti. Avinžirnius išmirkome pernakt ir išverdame arba naudojame konservuotus. Mėsą apkepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol apskrus. Tada užpilame stikline virinto vandens (kad vos apsemtų), įdedame lauro lapų, pipirų žirnelių ir troškiname ant mažos ugnies apie 40 min. - kol mėsa taps labai minkšta.
        Bulves ir morkas supjaustome postambiais gabalėliais. Keptuvėje ant šlakelio aliejaus pakepame smulkintą svogūną ir česnakus, įmaišome porus, paprikas ir patroškiname su pomidorų padažu. Įberiame aitriųjų čili pipirų. Į molinius indelius dedame bulves, ant viršaus morkas, įmetame po gabalėlį sviesto, tada troškintą mėsą, avinžirnius ir ant viršaus - troškintas daržoves. Įberiame dar šiek tiek druskos, čiobrelių, įpilame po šlakelį alaus ir dar truputį vandens, kad vos apsemtų. Molinukų negalima perpildyti, nes troškinant orkaitėje, gali pradėti bėgti ir labai rūkti. Troškiname 200 C temperatūroje apie 30 - 40 minučių.
      

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą