2011 m. birželio 11 d., šeštadienis

Kijevo kotletai


       Kijevo kotletus dariau pirmą kartą, todėl savo forma jie gavosi gal ne visai taisyklingi, bet ateityje dar manau pavyks tobuliau :) Norint pagaminti juos pagal klasikinį prancūzišką receptą (tikrai nustebau sužinojusi apie jų kilmę), reikia laikytis daugybės taisyklių, pvz. kaip pamenu dar sovietiniais metais "Neringos" restorane valgytus Kijevus, jie būtinai turėdavo ir vištienos kauliuką, su kuo šiais laikais jau niekas nekepa... Na, bet aš manau, kad pradedančiajam svarbiausia taisyklė yra labai plonai išmušti vištieną, tik saugoti, kad neįplyštų mėsoje skylutės ir kepant neištekėtų sviestas.

4 kotletams reikės:
Vištienos krūtinėlės filė 1 pak.
Druska, pipirai~
Vištienos prieskoniai ~
Kiaušiniai 2 vnt.
Džiūvėsėliai 1 st.
Miltai 1/2 st.
Sviestas 4-6 v.š.
Krapai, petražolės ~
Aliejus kepimui ~

       Sviestą išsukame su kapotais žalumynais ir padalinę į 4 dalis trumpam kišame į šaldiklį - kad sukietėtų. Vištienos krūtinėlę perpjauname pusiau ir gautas puseles perpjauname į dar du plonesnius kepsnelius. Nieko tokio, jeigu forma gausis ne visai taisyklinga, svarbu kad visi būtų vienodo dydžio/svorio. Tada per plėvelę (kad nesitaškytų) išmušame kepsnelius labai plonai ir pagardiname druska, pipirais bei vištienos prieskoniais.
       Ant gabalėlio vištienos dedame po šaukštą sviesto ir susukame suktinuką. Jį apvoliojame miltuose, plaktame kiaušinyje, džiūvėsėliuose, vėl kiaušinyje ir vėl džiūvėsėliuose - paniruojame, kad susidarytų stora pluta. Apkepame kotletus keptuvėje ant įkaitinto aliejaus, kol truputį parus. Tada dedame į kepimo skardą, pateptą aliejumi ir kepame dar 30 minučių 180 C temperatūroje.
       Įdarui taip pat galima dėti sviestą sumaišytą su tarkuotu fermentiniu sūriu ir žalumynais arba grybų, tačiau man skaniausi tradiciniai kotletai - tik su sviestu.
       Recepto šaltinis - http://www.alfa.lt/.

2 komentarai:

  1. Dariau ir aš juos. Dėl mieliausio. Be recepto, tiesiog kaip atrodė. Ir tikrai nėra ten taip sudėtinga, o skanu be galo. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip, labai skanu, ne itin sudėtinga ir, kas man labai patinka, nereikia daugybės ingredientų :)

    AtsakytiPanaikinti