Labai skani užkepėlė iš šviežių kalafiorų, puikiai tinka kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų.
4-6 porcijoms:
Žiediniai kopūstai 1 vnt.
Pienas 500 ml
Kiaušiniai 1 vnt.
Druska, pipirai ~
Parmezanas tarkuotas 1/2 st.
Sviestas 1 v.š. ir truputį formai sutepti
Žiedinius kopūstus supjaustome mažais kuokšteliais ir verdame piene 15 min. Nukošiame per sietelį ir 1/3 pieno pasiliekame. Kiaušinius išplakame su 1/3 pieno ir parmezano sūriu. Sudedame žiedinius kopūstus į sviestu išteptas formeles, pagardiname pipirais, druska ir užpilame kiaušinių plakiniu. Apdėliojame sviestu, sutrupintu į mažyčius gabalėlius ir kepame 190 C orkaitėje, kol apskrus ir ims burbuliuoti.
Recepto šaltinis - M.Galliano knyga "Kodėl prancūzės nestorėja".
Puiki mintis garnyrui!
AtsakytiPanaikintiTik aš pridėjau morkytčių :)