2010 m. rugpjūčio 23 d., pirmadienis

Braškių ir persikų desertas su kokosiniu kremu


       Norėtųsi šį desertą pagaminti su šviežiais vaisiais, tačiau mūsų klimato juostoje turbūt nepavyktų - nors dabar pats nokiausių persikų metas, tačiau braškių galima gauti tik iš šaldiklio. O jeigu gaminsime tada, kai būna šviežių braškių, tada reikės naudoti konservuotus persikus :) Na bet vis tiek šį desertą labai rekomenduoju, subtiliai pamarinuoti vaisiai su kokosiniu kremu - pats tinkamiausias vasaros desertas.

4 porcijoms reikės:
Braškės 200 g
Persikai 2 vnt.
Apelsinų sultys šviežios 6 v.š.
"Amareto" likeris 3 v.š.
Cukraus pudra 2 v.š.
Grietinėlė 35 proc. riebumo 200 g
Cukrus 2 v.š.
Vanilinis cukrus 1 pak.
Kokosiniai sausainėliai 50 g
Tarkuotas šokoladas ~
  
       Braškes supjaustome pusiau ar į ketvirčius, persikus - kubeliais arba skiltelėmis. Iš apelsinų sulčių, likerio ir cukraus pudros suplakame marinatą ir juo užpilame vaisius. Užpiltus marinatu vaisius laikome iki tol, kol reikės patiekti. Kadangi po ranka turėjau šilauogių, įdėjau saujelę - tikrai nepamaišė.
       Kremą taip pat galime pasigaminti iš anksto ir laikyti šaldytuve per vakarienę, kol ateis deserto eilė. Kokosinius sausainėlius sudedame į polietileno maišelį, dedame ant pjaustymo lentos ir padaužome kočėlu arba mėsos plaktuku, kol gausime smulkius trupinius. Grietinėlę išplakame su cukrumi bei vaniliniu cukrumi ir sumaišome su kokosiniais trupiniais.
       Patiekiant sudedame vaisius į lėkšteles, apšlakstome padažu ir ant viršaus dedame kokosinį kremą. Papuošimui pabarstome šokolado drožlių.
       P.S. Labai skanu būtų vietoje kokosinių sausainių naudoti itališkus migdolinius "Amaretti" sausainėlius. Tačiau mūsų prekybos centruose ne visada jų galima rasti. Prie progos aš paprašau kieno nors parvežti tų sausainėlių lauktuvių iš Italijos :)
       Recepto šaltinis - knyga "Ypatingos salotos".

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą