2010 m. rugpjūčio 4 d., trečiadienis

Otas apelsinų padaže


       Seniai norėjau išbandyti otą, bet niekur nerasdavau jo pirkti. O šiandien taip netikėtai pamačiau Rimi otų akciją, tiesa žuvytės buvo mažos, ne tokie gigantai, kokius aš juos įsivaizdavau. Nežinojau, kad jis dar vadinamas ir Atlantiniu paltusu. Išsikepiau ir gavosi labai skani žuvytė. Tačiau patyriau fiasko gamindama garnyrą - kartu nusipirkau ir šviežią artišoką. Esu mačiusi Gidono Šapiro laidoje, kaip gražiai vienas prancūzų šefas išpjaustė artišokų šerdis ir pakepė jas prie žuvies. Bet man kažkaip nepavyko tų artišokų išpjaustyti, žodžiu garnyras neišėjo ir nukeliavo šiukšliadėžėn...

1-ai porcijai:
Atlantinis otas (paltusas) 1 mažas vnt.
Alyvuogių aliejus 1,5 v.š.
Česnakai 2 sk.
Citrinos sultys 2 v.š.
Sojos padažas 2 a.š.
Cukrus 1/2 a.š.
Druska, juodieji pipirai ~
Kuminas žiupsnelis (nebūtinai)
Kekiniai pomidorai 3-4 vnt.
Krapai arba petražolės ~

Padažui:
Apelsinai dideli 1 vnt.
Cukrus 1 a.š.
Malti juodieji pipirai ~
Krakmolas 1/2 a.š.

       Iš žuvies išimame filė ir sudedame į kepimo indą. Suplakame aliejų, citrinos sultis, sojos padažą, smulkintą česnaką, pagardiname trupučiu druskos, pipirais, cukrumi. Užpilame marinatu žuvį ir dedame į 230 C karščio orkaitę. Kartu sudedame mažus pomidoriukus ir kepame 20-30 min.
       Padažui išspaudžiame apelsino sultis, pridedame cukraus, pipirų ir užverdame. Krakmolą ištirpiname šaukšte šalto vandens, supilame į padažą ir maišant katiname, kol sutirštės.
       Recepto idėja iš http://www.tinginiai.com/.



4 komentarai:

  1. kaip džiugu, kad kažkas išbando mano "kūrybą" :) padažiukas tas ir prie vištienos labai skanu :)
    užuojauta dėl artišokų, kaip įsivaizduoju kaprizinga daržovė.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Egidija, tikrai ačiū, tavo receptas superinis. Seniai ieškojau apelsinų padažo ir nesitikėjau, kad jį taip nesudėtinga pagamint :)
    Artišokus bandžiau nulupti pagal receptą - visus išorinius lapelius. Lupau, lupau, kol nieko nebeliko - tik kažkokie pūkeliai viduj. Tada pakepiau kotą, bet jis buvo visas aplipęs tais siūleliais, žodžiu skonis gavosi tarsi vagytum medžio plaušus :))))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai gaila, bet paveikslelyje tikrai ne otas (jo forma panasi i pleksnes).

    AtsakytiPanaikinti
  4. Anonime, aš irgi visada maniau, kad otai būna tik tie didieji. Šitie buvo užvadinti otais - atlantiniais paltusais. Nebent Rimi leistų sau meluoti :)

    AtsakytiPanaikinti