2010 m. rugpjūčio 14 d., šeštadienis

Duonos tortas


       Kažkaip šiemet pas mane išėjo toks "3-jų pyragų gimtadienis" - iš vakaro pasiruošiau tris pyragus ir daugiau nieko :) Šis duonos tortas išsluoksniuotas su kumpiu, sūriu ir kiaušiniais puikiai tiko kaip šaltas užkandis; anksčiau publikuotas kyšas (Quiche Lorraine) atliko karšto patiekalo rolę, o saldžiam stalui nešiau jogurtinį persikų tortą.
       Duonos tortas skamba labai įmantriai gaminiui, kurio nereikia net kepti ir viso labo jam užtruksite 15 minučių. Nėra nieko čia gurmaniško, beveik kaip sumuštiniai, tačiau vyriška kompanijos dalis, kaip ir reikėjo tikėtis, už šį tortą nubalsavo aukščiausiais balais :)

Reikės:
Palangos duona 1 kep.
Kiaušiniai 2 vnt.
Sūris fermentinis 300 g
Kumpis vištienos/kalakutienos 300 g
Marinuoti agurkėliai 300 g (sunaudojau nepilną stiklainėlį)
Sūrelis "Panemunės pievų" 1 ind.
Svogūnų laiškai pluoštelis
Tunas 1 skardinė
Pomidorų padažas 4 v.š.
Majonezas 300 g
Alyvuogės papuošimui ~

       Sumaišome kremą iš tarkuoto fermentinio sūrio, lydyto sūrelio, pusės indelio majonezo ir kapotų svogūnų laiškų. Antram pertepimo sluoksniui sumaišome tuną, kapotus virtus kiaušinius ir pomidorų padažą. Trečiam sluoksniui susmulkiname kumpį su raugintais agurkėliais ir trupučiu majonezo. Duonos pluteles nupjaustome ir klojame riekeles į didelę formą (28 cm skersmens). Išdėliojame duonos pagrindą, pertepame sūrio kremu. Klojame antrą duonos sluoksnį ir užtepame kiaušinių-tuno masę. Ant viršaus sudedame kumpio-agurkėlių sluoksnį (pagal receptą juos būtų reikėję darkart perkloti duonos riekelėmis, bet man jų nebeužteko ir labai gerai, nes trijų duonos sluoksnių tikrai būtų per daug). Tortą dedame keletui valandų į šaldytuvą (dar geriau, kad duona susigertų, palaikyti per naktį). Patiekiant aptepame torto kraštus likusiu majonezu ir papuošiame alyvuogėmis ir/ar išpjaustyta rožele iš agurkėlio.
       P.S. Aš siūlyčiau apatiniam sluoksniui sudėti kumpio įdarą, o ant viršaus tepti sūrio kremą - tiesiog man taip būtų gražiau.
       Receptą nusižiūrėjau TV laidoje "Šeštadienio rytas".

4 komentarai:

  1. super tokio ir ieskojau labai tinka prie alaus

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai tinka prie alaus, į sveikatą :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. labai isradinga ir grazu:)O duona reikia smulkiai supjaustyti,ar didelem riekem?

    Aciu,
    Ramune

    AtsakytiPanaikinti
  4. Aš riekėm klojau, galima jas perpus pjaustyti -priklausomai nuo formos ir riekių dydžio. Svarbu, kad pilnai padengtas dugnas būtų.

    AtsakytiPanaikinti