Šios salotos šiek tiek primena lietuvišką baltą mišrainę, tačiau produktai kiek kitokie. Su saldžiarūgščiu padažu derinys gavosi tikrai vykęs.
4 porcijoms reikės:
Bulvės 500 g
Šparaginės pupelės šviežios/šaldytos 150 g
Žirneliai švieži/šaldyti 150 g
Morkos 2 vnt.
Raudonos/geltonos paprikos 1 vnt.
Kaparėliai marinuoti 3 v.š.
Majonezas 150 g
Baltojo vyno actas 3 v.š.
Druska, juodieji pipirai ~
Kiaušiniai 2 vnt.
Bulves ir morkas nulupame, supjaustome 1,5 cm dydžio kubeliais. Panašaus dydžio gabalėliais supjaustome paprikas. Dideliame puode užverdame vandenį, pasūdome, suberiame morkas ir pupeles, paverdame 5 minutes. Tuomet sudedame bulves, dar po 2 min. - žirnelius ir dar paverdame keletą minučių. Daržoves išverčiame į kiaurasamtį, perliejame šaltu vandeniu, sudedame į dubenį ir paliekame atvėsti. Atskirai išsiverdame kiaušinius. Kaparius sudedame į daržoves, tris šaukštus kaparėlių marinato sumaišome su majonezu, baltojo vyno actu, druska ir pipirais. Išplakame ir išmaišome su salotomis. Dar pagardiname pipirais ir papuošiame kiaušinių ketvirčiais.
Recepto šaltinis - knyga "Ypatingos salotos".
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą