2010 m. rugpjūčio 20 d., penktadienis

Olandiškas obuolių pyragas


       Sugundė mane Asta iš Saulėtos virtuvės savo obuolių pyrago receptu. Ilgai nelaukus aš irgi nusprendžiau tokį išsikepti. Tikrai, kaip ir buvo išgirtas, pyragas gavosi fantastiškai skanus! Rekomenduoju :)

Obuoliai nulupti ir supjaustyti 800 g
Miltai 300 g
Kepimo milteliai 1 a.š.
Sviestas 200 g
Cukraus pudra 160 g ir dar 75 g įdarui
Druska žiupsnelis
Kiaušiniai 1 vnt. ir dar 1 trynys
Razinos 75 g
Cinamonas 2 v.š.

       Užpilame razinas karštu vandeniu ir paliekame išmirkti. Dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, 160 g cukraus pudros ir žiupsnelį druskos. Sudedame kubeliais pjaustytą atšaldytą sviestą ir triname pirštais, kol susidarys trupiniai. Įmušame vieną kiaušinio trynį ir minkome, kol gausime vientisą, lygią ir minkštą tešlą. Kepimo popieriumi išklojame 24 cm skersmens formą ir 2/3 paruoštos tešlos išlipdome dugną su aukštais borteliais. Likusį trečdalį tešlos suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą. Įkaitiname orkaitę iki 180 C temperatūros.
       Nusausiname razinas popieriniu rankšluostėliu. Obuolius supjaustome plonomis skiltelėmis ir sumaišome su razinomis, 2 šaukštais cukraus pudros ir cinamonu. Ant tešlos pagrindo pabarstome 50 g cukraus pudros ir supilame obuolių įdarą. Iš šaldytuvo išimame tešlos likutį ir tarp delnų iškočiojame plonas juosteles. Iš jų sudėliojame tinklelį ant pyrago paviršiaus. Aptepame išplaktu kiaušiniu ir kepame 1 val. 10 min. Jei pyrago viršus pradėtų rusti per greitai, uždenkite folija. Iškepusį pyragą išimame iš orkaitės ir bent 10 minučių palaukiame, kol pravės. Patiekiame su kaušeliu ledų ar plakta grietinėle. Be galo skanu!



2 komentarai:

  1. Aaaaa, šitas tai super, kepiau kepiau ir aš, ir ne sykį kepiau.
    Tavo nuotraukos gražios.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikrai, kad pyragas - skanumėlis :) Ačiū už nuotraukas!

    AtsakytiPanaikinti