2010 m. rugpjūčio 25 d., trečiadienis

Žiedinių kopūstų salotos su džiovintomis slyvomis


       Šių salotų autorystė priklauso vienai mano buvusiai kolegei Laurai Imbrasienei, nors receptą tiesą sakant sužinojau iš delfi.lt :) Šioms salotoms nereikia žiedinių kopūstų nei virti, nei kepti, taigi - jose dar daugiau vitaminų.  Kol dar pats kalafiorų sezonas, tikrai rekomenduoju išbandyti!

4 porcijoms reikės:
Žiediniai kopūstai 1 vnt.
Džiovintos slyvos sauja
Sūris fermentinis 150 g
Kukurūzai konservuoti 1 ind.
Graikiniai riešutai sauja
Razinos 100 g
Majonezas 200 ml

       Riešutus apskrudiname orkaitėje 10 min. Smulkiais gabalėliais supjaustome žiedinį kopūstą ir sūrį, pasmulkiname džiovintas slyvas. Suberiame kukurūzus, razinas, riešutus ir viską pagardiname druska, pipirais bei majonezu. Skanaus!

2 komentarai:

  1. Man šiemet žiauriai nesiseka žiedinių kopūstus auginti, nežydėjo nors tu ką.
    Nu šitos salotos tai... vien aprašymą perskaičius pilna burna seilių.
    P.S. Gal sutiktum pataisyti komentavimo nustatymus, kad galėčiau rašyti komentarus iš savo Septynių virtienių?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Negaliu patarti dėl žiedinių kopūstų auginimo, nes pati nieko neauginu, išskyrus pievą :)(gėda). P.S. Pabandysiu pareguliuot, kai prisėsiu ilgesniam.

    AtsakytiPanaikinti