2010 m. rugpjūčio 19 d., ketvirtadienis

Tunais įdarytos paprikos


       Šis receptas - gera alternatyva, kai pabosta paprikos su maltos mėsos įdaru. Kepimui užtruksite gan ilgai (valandą su trupučiu), bet skanu.

Paprikos 3 vnt.
Tunas konservuotas 1 ind.
Pomidorai  2 vnt.
Svogūnai 1 vnt.
Kaparėliai marinuoti 2 a.š.
Druska, juodieji pipirai ~
Raudonėliai džiovinti 1/2 a.š. arba šviežių
Alyvuogių aliejus 1-2 v.š.
Vištienos sultinio 1 st.
Pomidorų padažas 1 st.
Balzamiko actas 1 v.š.
Skrudintos duonos kubeliai ~
Parmezano sūrio drožlės ~

       Pomidorus ir svogūnus supjaustome smulkiais kubeliais ir sumaišome su tunu ir kaparėliais. Svogūno dedame tik pusę, kitą pasiliekame padažui. Įmaišome į tuną prieskonius - druską, pipirus, raudonėlius ir šaukštą aliejaus (jeigu naudosite aliejų konservuotą aliejuje, papildomai alyvuogių aliejaus nereikia, įpilkite šaukštą iš skardinės). Prikemšame įdaru paprikas.
       Likusius svogūnus apkepiname puode ant šaukšto aliejaus, supilame sultinį, balzamiko actą, pomidorų padažą ir užverdame. Įberiame druskos, juodųjų pipirų. Supilame padažą į kepimo indą, tada dedame įdarytas paprikas ir uždengiame folija. Kepame 190 C orkaitėje 45 min. Tada nuimame foliją, užberiame duonos kubelius, sūrį ir dar apskrudiname atidengtus orkaitėje 20 min.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą