2010 m. rugpjūčio 3 d., antradienis

Trinta "Mimozų" sriuba su kiaušiniais


       Šiandien viriau sriubą iš gurmaniškosios, daugelio tinklaraštininkių numylėtos knygos "Kodėl prancūzės nestorėja". Knygoje siūloma šią sriubą virti tada, kai norite truputį "pasikūdinti" :) Nors aš savo kilogramais kol kas esu visiškai patenkinta, norėjau išbandyti koks šios sriubos skonis. Gavosi skani, tiršta, šviežių daržovių sriuba.

Pagal šiandienos produktų pasiūlą naudojau:
Porai 1/2 vnt.
Morkos 2 vnt.
Paprikos žalios 1/2 vnt.
Savojos kopūstai 1/2 vnt.
Žiediniai kopūstai 1/2 vnt.
Salierai 2 stiebai
Kiaušinis 1 vnt.
Druska, juodieji pipirai ~
Lauro lapai 1 vnt.

       Daržoves supjaustome stambiais gabalėliais. Viską, išskyrus žiedinius kopūstus, užpilame vandeniu, įdedame lauro lapą ir verdame 30 min. Sudedame žiedinius kopūstus ir verdame dar 15 min. Pasūdome, pagardiname sriubą juodaisiais pipirais. Kai išvirs, išimame lauro lapą ir viską sutriname blenderiu. Pilame į lėkštes ir pabarstome kapotu kietai virtu kiaušiniu. Dar geresniam skoniui, pagardinau sriubą grietine.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą