2010 m. rugpjūčio 26 d., ketvirtadienis

Trinta žiedinių kopūstų sriuba


       Ko gero, pati greičiausia vakarienė :) Tokiai sriubai paruošti tereikia žiedinio kopūsto (naudojamės proga, kol parduotuvėse pats jų sezonas) ir dar šio bei to, o užtruksite apie 15 minučių. Beje, šią sriubą dažnai gaminu ir vidury žiemos, tuomet naudoju šaldytus kalafijorus, tad visada stengiuosi turėti jų pakelį šaldiklyje.

Žiediniai kopūstai švieži 1 vnt.  (arba šaldytų 400 g)
Bulvės stambios 1 vnt.
Svogūnai 1 vnt.
Druska, pipirai ~
Lauro lapai 1 vnt.

       Į verdantį pasūdytą vandenį sudedame smulkiais žiedynais pjaustytą kalafijorą, svogūno ir bulvės kubelius. Įdedame lauro lapą ir verdame 10 min. Tada išimame lauro lapą ir sriubą sutriname blenderiu. Pagardiname juodaisiais pipirais. Patiekiame paskanintą grietine ir/ar skrudintos baltos duonos kubeliais. Skanaus!


2 komentarai: