Karšti ir traškūs itališki sumuštinukai Crostini iš Jamie Oliverio knygos "Mano Italija". Kadangi dabar voveraičių metas, aš gaminau su jomis, tačiau galima naudoti baravykus ar net pievagrybius.
Čiabata 1 kepalas
Voveraitės 500 ml
Mocarela 1 rutuliukas
Česnakas 1 sk.
Čiobreliai ~
Druska, juodieji pipirai ~
Alyvuogių aliejus ~
Grybus pasmulkiname ir suberiame į skardą. Pašlakstome aliejumi, prieskoniais ir mocarelos juostelėmis. Kepame orkaitėje apie 10 min. kol grybai išskirs sultis, o sūris išsilydys.
Tuo metu paskrudiname duonos riekutes. J.Oliveris siūlo apkepti duoną keptuvėje ant šlakelio aliejaus, tačiau aš skrudinau tosteryje. Tada pašlaksčiau aliejumi ir įtryniau česnako skiltele. Ant kiekvieno skrebučio dedame grybų su sūriu ir užpilame išsiskyrusių sulčių.
Tuo metu paskrudiname duonos riekutes. J.Oliveris siūlo apkepti duoną keptuvėje ant šlakelio aliejaus, tačiau aš skrudinau tosteryje. Tada pašlaksčiau aliejumi ir įtryniau česnako skiltele. Ant kiekvieno skrebučio dedame grybų su sūriu ir užpilame išsiskyrusių sulčių.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą