2010 m. rugpjūčio 23 d., pirmadienis

Linksmieji kotletukai


       Linksmieji dėl to, kad viduje rasite netikėtą įdarą :) Vyras ilgą laiką jau manęs meldė, kad iškepčiau kotletų. Nelabai aš juos moku kepti, tad vis ieškau įdomesnio recepto. Šis man patiko dėl to, kad kotletukai kepami orkaitėje nenaudojant papildomų riebalų. Be to, man sesuo davė gerą patarimą, kad kotletams svarbiausia pirkti gryną kiaulieną (nemaišytą su jautiena) ir kad reikia pirkti brangesnę. Kotletai gavosi visai neblogi. Tobulėjame :)

10-12 vnt. reikės:
Kiauliena malta 650 g
Kiaušiniai 3 vnt.
Svogūnai 1 vnt.
Česnakai 3 sk.
Džiūvėsėliai 3 v.š.
Druska, juodieji pipirai ~
Maltos saldžiosios paprikos ar kiti mėgiami prieskoniai ~
Paprikos 1/2 vnt.
Marinuoti agurkėliai 2 vnt.
Sūris fermentinis 100 g
Majonezas ~

       Mėsos faršą sumaišome su kiaušiniais, smulkintais svogūnais, česnakais ir džiūvėsėliais. Paskaniname prieskoniais. Įdarui elektrine pjaustykle susmulkiname papriką, agurkėlius, sutarkuojame sūrį. Įdarą sumaišome su majonezu ir juodaisiais pipirais. Šlapiomis rankomis formuojame kotletukus, į vidų krečiame po šaukštą įdaro ir dedame į skardą, išklotą kepimo popieriumi (tada nereikės pilti papildomai aliejaus). Kepame 190 C temperatūros orkaitėje 50-60 min.
       Recepto šaltinis - IKI receptai.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą