2010 m. rugpjūčio 6 d., penktadienis

Prancūziškas lašišų paštetas


       Ištaigingas prancūziškas Terrine de saumon - lašišų paštetas, kuris labai nesudėtingai paruošiamas, tačiau juo tikrai nustebinsite svečius. Didelis privalumas, kad šį paštetą galima pasigaminti iš anksto, nes patiekiamas atšaldytas. Tinka patiekti ir kaip šaltą užkandį, ir kaip pagrindinį patiekalą - mes valgėme su žiedinių kopūstų užkepėlėmis. O jeigu netyčia ir liks koks gabalėlis rytdienai, drąsiai neškite ant pusryčių stalo, su balta paskrudinta duona - skanumėlis :)
       Kai prekybos centrai paleidžia lašišas akcijine kaina, aš iškart įsigyju šios žuvies (pakanka pusės). Galima paštetą gaminti ir iš filė, tada užtruksite dar trumpiau.

12 gabalėlių pašteto reikės:
Lašišos 1/2 vnt. arba filė 400 g
Krapai, petražolės po pluoštelį
Grietinė 400 g
Kiaušiniai 1 vnt.
Druska, juodieji pipirai ~
Sviestas formai sutepti

       Lašišą pasmulkiname į kelis gabalus ir 10 min. paverdame puode su trupučiu vandens (turėtų būti apsemti tik iki pusės). Tada šakute atskiriame žuvį nuo kaulų ir sumalame blenderiu. Jeigu naudosite filė, virti nebūtina, galima sumalti žalią. Sumaišome maltą žuvį su grietine, kiaušiniu, pagardiname druska, pipirais ir smulkiai sukapotomis žolelėmis. Dedame į sviestu išteptą formą ir kepame 160 C orkaitėje 45 minutes. Prieš išimant iš formos, paštetą reikia gerai atšaldyti šaldytuve (skaniausia pernakt). Šalia patiekite šviežių pomidorų arba agurkų riekelių.
       Recepto šaltinis - SM.

4 komentarai:

  1. Asta, tikrai labai skanu :) Kai kur dar siūloma į paštetą įspausti truputį citrinos sulčių. Kitąkart išbandysiu ir tokį.

    AtsakytiPanaikinti
  2. O galima jo nekepti,o tiesiog sumaisius produktus teptis ant duonos? O gal iskeptas irgi tepasi?

    AtsakytiPanaikinti