3-4 porcijoms reikės:
Brie sūris 125 g
Mėlynės 2/3 st.
Cukrus 2 v.š.
Kiaušiniai 1-2 vnt.
Krakmolas 1/2 a.š.
Džiūvėsėliai ~
Aliejus kepimui
Mėlynes sutriname blenderiu ir pasaldiname. Paverdame nedeliame puodelyje apie minutę ir sutirštiname krakmolu, ištirpintu šaukšte šalto vandens. Perkošiame per sietelį.
Suplakame kiaušinį ir į jį įpilame porą šaukštų vandens, kad neputotų. Sūrio gabalėlius apvoliojame kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose. Tai pakatojame 3 kartus. Kepame įkaitintame aliejuje keptuvėje arba gruzdintuvėje, kol gražiai pagels.
Į desertines lėkštes pilame arba gražiai palaistome padažą, dedame karštus sūrio gabalėlius ir papuošiame šviežiomis mėlynėmis arba raudonųjų serbentų keke.
Recepto šaltinis - žurnalas "Geras skonis".
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą