Jeigu manęs paklaustų, kaip įsivaizduoju šviežią maistą, tai šios salotos būtų tiksliausias apibūdinimas - ką tik nuskintos paprasčiausios žalios daržovės pagardintos geru užpilu. Mūsų, vilniečių atveju, tikriau tai būtų ką tik pirkti ir parsinešti namo ingredientai :) Labai skanu šias salotėles patiekti kaip garnyrą prie karštų mėsos patiekalų, tačiau šįkart valgėme jas su karštais itališkais sumuštinukais crostini su voveraitėmis.
4 porcijoms reikės:
Įvairių rūšių salotos (rukola, sultenės, polly ar kt.) 2 saujos
Pomidorai 2 vnt.
Agurkai 1 vnt.
Geltonoji paprika 1/2 vnt.
Raudonieji svogūnai 1 vnt.
Ančiuviai 3 vnt.
Kaparėliai 1 v.š.
Alyvuogių aliejus 4 v.š.
Baltojo vyno actas 1 v.š.
Maltų pipirų mišinys ~
Salotas suplėšome, pomidorus supjaustome skiltelėmis, agurkus ir paprikas - juostelėmis, svogūną - žiedais. Užpilame aliejumi ir actu. Ančiuvius ir kaparėlius smulkiai sukapojame ir užberiame ant salotų. Pagardiname pipirais ir viską sumaišome šaukštu ar tiesiog rankomis. Skanaus!
Recepto šaltinis - J.Oliver "Mano Italija".
Bandysim :)
AtsakytiPanaikinti