2013 m. rugsėjo 17 d., antradienis

Pomidorų ir sūrio salotos



      Kartais gaminu tokias salotas su feta ar mocarela, bet šiandien dariau su Ementaliu.

Reikės:
Pomidorai 2-3 vnt.
Sūris Ementalis arba Feta 30 g
Alyvuogės 4 vnt.
Čili pipirai 1 vnt. (ėmiau marinuotus)
Alyvuogių aliejus ~
Raudonėlis džiovintas ~
Druska, juodieji pipirai ~

       Pomidorus supjaustome griežinėliais, alyvuoges, sūrį ir čiliuką pasmulkiname. Viską išdėliojame lėkštėje, pašlakstome alyvuogių aliejumi ir pagardiname prieskoniais.

2013 m. rugsėjo 16 d., pirmadienis

Vafliniai vamzdeliai su kremu



       Išėjo tikrai labai labai skanūs!!!

6 vnt. reikės: (man išėjo 7, bet pirmas nedakepė ir sutrupėjo) 
Kiaušiniai 2 vnt. (L dydžio )
Sviestas 100 g
Cukrus 100 g
Miltai 100 g
Grietinėlė 35 proc. 200 g
Desertinė varškė 180 g (braškių skonio)
Cukrus 1,5 a.š.
Šokoladas 50 g
Pieno šlakelis
  
       Sviestą išlydome, šiek tiek atvėsiname. Baltymus atskiriame nuo trynių ir standžiai išplakame. Plakant mikseriu dedame į sviestą cukrų, druskos, paskui trynius, tada suberiame miltus. Galiausiai įmaišome baltymus. Vaflinę gerai įkaitiname ir kepame vafliukus. Aš savo vaflinę dar patepiau trupučiu aliejaus.
       Kremui grietinėlę standžiai išplakame su cukrumi, tada įmaišome desertinę varškę. Šokoladą išlydome su šlakeliu pieno. Pamirkome vaflių galiukus šokolade ir tada su konditeriniu maišeliu pripurškiame kremo.
Recepto šaltinis - Aštriai saldu, tešlą dariau pagal Aguonėlės receptą.



Jautienos troškinys su miško grybais




       Panašu, kad po lietaus užderėjo nemažai grybų - pilni turgeliai pardavėjų. Šįkart nusipirkau įvairių miško grybų mišinį (voveraičių, raudonviršių, lepšių) ir nusprendžiau, kad geriausia juos panaudosiu su grietinėje troškinta mėsyte.

Jautienos pomentė 1 kg
Miško grybai 1 l stiklainis
Svogūnai 2 vnt.
Morkos 2 vnt.
Česnakas 4 sk.
Bulvės 1 vnt.
Grietinė 200 g
Druska, juodieji pipirai ~
Lauro lapai, čiobreliai ~
Petražolės, krapai ~
Aliejus ~

       Jautieną supjaustome į kelis gabalus, užpilame vandeniu ir užverdame. Nugraibome putas, įdedame morką, svogūną, druskos, pipirų, lauro lapų, petražolių, čiobrelių. Verdame apie 1 val. ant nedidelės ugnies. Paskui išimame ir supjaustome mėsą mažesniais gabalėliais.
       Keptuvėje įkaitiname aliejų, apkepiname smulkintus svogūnus, tada sudedame mėsą ir grybus. Užpilame trupučiu sultinio, kuriame virė mėsa ir troškiname, kol grybų tūris sumažės. Tada sudedame smulkintas česnako skilteles, griežinėliais pjaustytą morką ir kubeliais bulvę. Troškiname, kol daržovės ir grybai suminkštės. Pagardiname druska, pipirais, krapais ir čiobreliais. Pabaigoje sudedame grietinę, palaukiame kol užvirs, ir galima patiekti. Mes valgėme su lakštiniais makaronais. Skanaus!



2013 m. rugsėjo 15 d., sekmadienis

Blyneliai su varške ir lašiša



       Labai gerai pavykę blyneliai, ypač patikęs eksperimentas - lietinių tešlai perpus sumaišiau kvietinius miltus su ruginiais rupaus malimo miltais. 

Reikės:
Miltai 200 g 
Kiaušiniai 2 vnt.
Pienas 200 ml
Aliejus kepimui ~
Varškė 180 g
Grietinėlė 100 ml
Rūkyta lašiša 100 g
Česnakas, 1 skiltelė
Krapai, svogūnų laiškai ~
Druska, juodieji pipirai ~

       Kiaušinius suplakame su žiupsneliu druskos ir suberiame miltus. Pieną sumaišome su tokiu pat kiekiu vandens ir maišant po truputį skiedžiame tešlą, kol ji pasidarys reikiamos konsistencijos. Keptuvę šiek tiek patepame aliejumi, įkaitiname ir kepame plonus lietinius.
       Įdarui ištriname varškę su grietinėle, pagardiname druska, pipirais, išspaudžiame česnako skiltelę. Įmaišome smulkintą lašišą ir kapotas žoleles. Ant lietinio dedame du šaukštus įdaro, tolygiai aptepame pusę blyno ir sulenkiame į ketvirčius. Skanaus!

2013 m. rugsėjo 14 d., šeštadienis

Havajietiškos vaisių ir avokadų salotos su krevetėmis



       Niam niamm, kaip skanu, man tokie valgiai labai patinka :) Ir labai gražu būtų patiekti svečiams per vakarėlį.

Reikės:
Avokadai 2 vnt. 
Baltakojės krevetės 6 vnt.
Nektarinai 1 vnt.
Meliono gabalėlis
Mangai 1/2 vnt.
Braziliški riešutai 6 vnt.
Salotos lapinės ~
Alyvuogių aliejus 1 v.š.
Majonezas 1 v.š.
Česnakas 1 sk.
Citrinos 1/2 vnt.

       Avokadus gražiai perpjauname pusiau, išimame kaulą. Minkštimą išskobiame šaukšteliu ir sutriname su česnaku, aliejumi ir majonezu (dar galima šlakelį citrinos ar laimo sulčių, kad nepajuoduotų, bet aš iškart valgiau, todėl nedėjau). Vaisius supjaustome kubeliais ir sumaišome su smulkintais riešutais. Krevetes paverdame 5 minutes sūdytame vandenyje su krapais ir citrinos šlakeliu. 
       Į avokadų laivelius dedame vaisių salotų, užpilame avokadų padažu ir puošiame krevetėmis. Skanaus!
       Receptas - Lino Samėno.




2013 m. rugsėjo 13 d., penktadienis

Baltojo šokolado putėsiai



       Pasakiškai skanus desertas - baltasis šokoladas su plakta grietinėle, pagardintas čili ir kvapiaisiais pipirais.

6 porcijoms:
Baltasis šokoladas 280 g
Grietinėlė 35 proc. 300 ml
Kvapieji pipirai 1/4 a.š.
Čili pipirai 1/8 a.š.
Mėtos šviežios, kuokštelis (aš nedėjau)

       Šokoladą ištirpiname ant vandens vonelės. Grietinėlę išplakame labai standžiai. Šokoladą atvėsiname ir sumaišome su plakta grietinėle. Pagardiname pipirais ir, jeigu norite, smulkintais mėtų lapeliais. Supilstome desertą į indelius ir statome į šaldytuvą 30 minučių.
       Recepto šaltinis - www.edimdoma.ru.

2013 m. rugsėjo 12 d., ketvirtadienis

Pica su tunu



 
     Na, tiesiog gurmaniška pica! Picos pagrindą visuomet darau pagal tą patį receptą, tik šįkart į tešlą įmaišiau pilno grūdo miltų. O įdarui šįkart ėmiau:

Tunas savo sultyse 1 ind.
Svogūnai 1 vnt.
Česnakas 4 sk.
Pomidorai 6 vnt.
Mocarela 130 g
Alyvuogės 8 vnt.
Druska, juodieji pipirai ~
Čiobreliai, rozmarinas ~
Lauro lapas 1 vnt.
Cukrus 1 a.š.
Alyvuogių aliejus ~

       Kol tešla pakils, pomidorus nuplikome ir nulupame. Svogūną supjaustome ir pakepiname aliejuje, kartu dedame smulkintas česnako skilteles. Pagardiname druska, pipirais, dedame lauro lapą. Sudedame kubeliais pjaustytus pomidorus ir patroškiname, kol suminkštės.
       Tešlą iškočiojame į du papločius. Tepame ant kiekvieno pomidorų padažo. Sudedame tuną, alyvuoges ir mocarelos skridinėlius. Pagardiname prieskoniais. Kepame 200 С orkaitėje 20 minučių. 

2013 m. rugsėjo 11 d., trečiadienis

Salotos su įdaryta vištienos krūtinėle




       Ketinau ruošti kaip salotas, bet žiūriu išėjo visas karštasis patiekalas :)

2 porcijoms:
Salotos Iceberg 4 lapai
Pomidorai 1 vnt.
Alyvuogės 10 vnt.
Vištienos krūtinėlė 1 filė
Ementalio sūris 2 riekelės
Žąsų kepenėlių paštetas (ėmiau vištienos kepenėlių paštetą) 50 g
Majonezas 2 v.š.
Pomidorų padažas 1/2 v.š.
Konservuoti agurkėliai 2 vnt.
Balta duona 2 riekelės
Česnakas 1 sk.
Petražolės, krapai, kalendra ~
Alyvuogių aliejus ~
Druska, juodieji pipirai ~

       Vištienos filė padaliname į du gabalus ir kiekviename įpjauname po gilią kišenę. Imame po griežinėlį sūrio, jį aptepame kepenėlių paštetu, susukame ir įdedame į vištieną. Gerai užspaudžiame, galima sutvirtinti mediniu smeigtuku. Įkaitiname keptuvėje truputį aliejaus ir apskrudiname vištieną. Paskui perdedame į skardą ir pabaigiame kepsnelius kepti orkaitėje. 
       Salotas suplėšome, pomidorus supjaustome riekelėmis. Duonos riekeles supjaustome juostelėmis ir sumaišome su smulkiai tarkuotu česnaku, kapotomis žolelėmis, pabarstome druskos, pipirų. Apskrudiname duoną skardelėje orkaitėje. Padažui susmulkiname konservuotus agurkėlius ir sumaišome juos su majonezu bei pomidorų padažu.
      Į lėkštę dedame salotas, pomidorus ir alyvuoges, ant viršaus - supjaustytą keptą vištieną. Šone įkomponuojame duonos skrebučius ir užpilame salotas padažu. Skanaus, šventiška vakarienė! 
       Receptas - Lino Samėno.

2013 m. rugsėjo 10 d., antradienis

Provanso apkepėlės



       Svarbiausia čia skanūs, sunokę pomidorai. O visa kita - žiupsnelis prieskoninių žolelių, česnako ir batono... Namai labai skaniai pakvipo, o mes valgėme jas vakarienei su rūkytu kumpeliu :)

4 mažiems ramekinams:
Pomidorai stambūs 2 vnt. 
Bagetė 4 riekelės
Česnakas 1-2 sk.
Sviestas 2 v.š.
Petražolės, bazilikai (švieži) ~
Čiobreliai, raudonėliai (švieži arba džiovinti) ~
Šalavijas, builis ~
Druska, juodieji pipirai ~

       Padžiūvusias duonos riekeles susmulkiname arba sutarkuojame. Įspaudžiame česnako, įmaišome smulkiai kapotas žoleles. Dubenyje sumaišome duonos trupinius su minkštu sviestu. Pomidorus perpjauname pusiau ir nulupame. Į kepimo indelius dedame pomidorus pjūviu į viršų. Pabarstome druska ir juodaisiais pipirais. Tolygiai apdėliojame duonos mase ir kepame labai karštoje orkaitėje (200 C karščio) 10-15 min. Ant viršaus dar tiktų pabarstyti tarkuotu "Džiugo" sūriu. Skanaus!





2013 m. rugsėjo 9 d., pirmadienis

Agurkų ir vynuogių salotos su feta




Reikės:
Agurkai 2 vnt.
Vynuogės mėlynos arba žalios (ėmiau besėkles), 2 saujos
Fetos sūris 100 g
Balzaminis actas 1/2 a.š.
Graikinių riešutų aliejus 1 v.š.
Čiobreliai džiovinti/švieži ~
Druska, juodieji pipirai ~

       Agurkus supjaustome grieinėliais ir kelioms minutėms užpilame verdančiu pasūdytu vandeniu. Vynuoges perpjauname pusiau ir išimame sėklas. Ant agurkų ir vynuogių išdėliojame smulkintą fetos sūrį, pabarstome čiobreliais ir šviežiai maltais pipirais. Suplakame užpilą iš aliejaus, balzamiko, druskos ir pipirų, ir užpilame ant salotų. Skanaus!
       

2013 m. rugpjūčio 28 d., trečiadienis

Prancūziškas maltos mėsos apkepas "Hachis Parmentier"



Reikės:
Malta jautiena 1 kg
Svogūnai 1 vnt.
Pomidorų pasta 2 v.š.
Česnakai 1 sk.
Provanso žolelės 1 v.š.
Raudonasis vynas 1/2 st.
Jautienos sultinys 1 st.
Lauro lapai 1 vnt.
Druska, juodieji pipirai ~
Bulvės 1 kg
Sviestas 50 g
Grietinėlė 1/2 st.
Sūris Gruyere 1/2 st.
Maltos saldžiosios paprikos ~
Petražolės ~

       Keptuvėje ant šlakelio aliejaus apkepame smulkintus svogūnus. Sudedame maltą mėsą ir kepame, kol gražiai apskrus. Tada užpilame sultiniu, vynu, įdedame lauro lapą, Provanso žoleles, susmulkintą česnako skiltelę ir pomidorų pastą. Troškiname, kol pusė skysčio nugaruos. Tada paskaniname viską druska, pipirais ir kapotomims petražolėmis.
       Bulves išverdame ir sutriname į piure su sviestu ir grietinėle. Pagal skonį pasūdome. Į keraminį kepimo indą sudedame mėsą, ant viršaus paskleidžiame bulvių piure ir užtarkuojame sūrio. Paviršių pabarstome paprikos milteliais, druska, pipirais ir kepame 190 C temperatūros orkaitėje 20 minučių uždengus folija. Paskui foliją nuimame ir dar kepame apie 10 minučių, kol sūris apskrus. Patiekiame pabarstę kapotais žalumynais. Skanaus!
       Recepto šaltinis - KIN Comunity.



2013 m. rugpjūčio 27 d., antradienis

Grikių košė su džiovintomis slyvomis ir riešutais



       Patiks ir vaikams! Nemėgstu saldžių košių, avižinė man irgi pati skaniausia sūri. Niekada nebuvau bandžiusi saldintos grikių košės, bet man ji patiko, valgė ir mano mažoji :) Taip patiko, kad dabar tik taip grikius ir verdu. 

2 porcijoms:
Grikių kruopos 1 st.
Džiovintos slyvos, sauja
Graikiniai riešutai, sauja
Cukrus 1 a.š.
Druska 1/2 a.š.
Grietinėlė 100 ml (arba riebaus pieno)
Grietinė 1 v.š.

       Grikius išverdame vandenyje. Tuo metu slyvas užpilame karšta arbata arba vandeniu. Riešutus pasmulkiname. Grikius pasūdome, pasaldiname, užpilame grietinėle ir išmaišome. Slyvas nukošiame ir pasmulkiname. Sudedame į košę slyvas, riešutus ir patiekiame su šaukštu grietinės.  
       Recepto šaltinis - Edim so vkusom.

2013 m. rugpjūčio 26 d., pirmadienis

Absento pyragas



          Suvalgiau pyrago ir prisigėriau :DDD 
       Labai sudomino šis receptas iš D.Leibovitz knygos "Skanus gyvenimas Paryžiuje". Alkoholio tešloje beveik nesijaučia, tačiau ta glazūra  iš absento ir cukraus buvo tikrai atominė - po dviejų gabalėlių pajutau, kad tuoj susisuks galvelė... Kadangi nesu tokių stiprių gėrimų mėgėja, vėliau valgiau pyragą tik nukrapščiusi šakute glazūrą. Šis desertas tik suaugusiems!!!

23-28 cm ilgio formai reikės:
Miltai 175 g
Maltos pistacijos 55 g (t.p. tinka migdolai)
Kepimo milteliai 2 a.š.
Sviestas 120 g
Kiaušiniai 2 vnt.
Pienas 60 ml
Cukrus 200 g + 3 v.š. glazūrai
Druska 1/4 a.š.
Absentas 60 ml + 60 ml glazūrai
Apelsinai 1 vnt. (tik žievelės)
Anyžių sėklos 3/4 a.š. (nedėjau)

       Sumaišome miltus, maltas pistacijas, kepimo miltelius, druską ir sugrūstas anyžių sėklas. Kambario temperatūros sviestą iki purumo išplakame su cukrumi. Po vieną įmušame kiaušinius ir gerai išmaišome. Sumaišome pieną su absentu ir apelsino žievelėmis. Į sviesto masę mikseriu įmaišome pusę miltų mišinio, supilame pieną su absentu. Tada ranka įmaišome likusius miltus. Kepimo formą ištepame sviestu, išklojame kepimo popieriumi, supilame tešlą ir kepame 175 С temperatūroje 45-50 minutes (kol medinis pagaliukas ištraukus bus sausas). Paliekame atvėsti pyragą 30 min., tada mediniu smeigtuku subadome paviršių 50 kartų. Nedideliame indelyje sumaišome likusį absentą ir cukrų - tik nepermaišykite ir stebėkite, kad cukrus neištirptų. Galima įmaišyti šiek tiek apelsinų žievelių. Pyragą išimame iš formos ir sulaistome paruošta glazūra. Skanaus!

2013 m. rugpjūčio 25 d., sekmadienis

Maltos jautienos ir lęšių troškinys



Reikės:
Lęšiai 1 st.
Malta jautiena 600 g
Baklažanai 1 vnt.
Svogūnai 1 vnt.
Česnakai 4 sk.
Alyvuogių aliejus ~
Sojos padažas 2 v.š.
Druska, juodieji pipirai ~
Raudonėliai, maltos saldžiosios paprikos ~
Petražolės, svogūnų laiškai ~

       Lęšius išverdame pasūdytame vandenyje. Keptuvėje ant šlakelio aliejaus apkepame smulkintus svogūnus ir maltą mėsą. Pagardiname druska, pipirais, paprikomis ir raudonėliais. Kai gražiai apskrus, sudedame kubeliais pjaustytus baklažanus ir smulkintas česnako skilteles, supilame sojos padažą. Troškiname, kol daržovės suminkštės, tada sudedame lęšius. Prieš patiekiant apibarstome kapotomis žolelėmis. Skanaus!



2013 m. rugpjūčio 24 d., šeštadienis

Trinta pomidorų ir lešių sriuba



       Pernai vasarą mano virtuvėje karaliavo įdaryti pomidorai, o šią valdo pomidorinės sriubos. Šiandien išbandžiau pomidorų ir lęšių kombinaciją :)

Reikės:
Lęšiai 1 st.
Pomidorai 6 vnt. (arba 800 g konservuotų)
Svogūnai 1 vnt.
Morkos 1 vnt.
Česnakas 2 sk.
Daržovių sultinys 1 l
Alyvuogių aliejus 1 v.š.
Druska, juodieji pipirai ~

       Lęšius išverdame nesūdytame vandenyje. Pomidorus nuplikome, nulupame ir susmulkiname. Dideliame puode įkaitiname aliejų ir apkepame smulkintus svogūnus, česnaką ir morką. Supilame lęšius ir smulkintus pomidorus. Pagardiname druska ir pipirais. Užpilame sultiniu ir verdame ant nedidelės ugnies 20 minučių. Tada sutriname sriubą blenderiu iki norimos konsistencijos (aš netryniau iki visiškos tyrės). Patiekiame su grietine, pabarstome kapotais žalumynais. Skanaus!

2013 m. rugpjūčio 23 d., penktadienis

Tortas "Juodasis miškas"



       Man gražiau skamba "Švarcvaldas"... Kaip pavadinsi, taip nepagadinsi - šiemet tai buvo mano gimtadienio tortas. Esu jį kepusi jau ir anksčiau, kažkada per Naujus metus. Man tai vienas skaniausių tortų, šokolado ir vyšnių derinys tiesiog magiškas, dievinu jį :)

24-26 сm skersmens formai:
Miltai 100 g
Sviestas 75 g
Kiaušiniai 6 vnt.
Cukrus 180 g + 150 g kremui
Krakmolas 50 g + 2 v.š. kremui
Kakava 3 v.š.
Kepimo milteliai 1,5 a.š.
Pieniškas šokoladas (naudojau "Karūną") 150 g
Vyšnios (naudojau šaldytas) 400 g
Grietinėlė 35 proc. 750 ml
Grietinėlės standiklis 2 pak.
Cinamonas 1 a.š.
Vyšnių degtinė 60 ml (nebūtina)

       Sviestą ir 100 g šokolado ištirpiname vandens vonelėje. Trynius išplakame su cukrumi iki purumo, sumaišome su sviestu ir šokoladu. Baltymus standžiai išplakame ir supilame į tešlą. Sumaišome miltus, kepimo miltelius, krakmolą, kakavą ir atsargiai įmaišome į tešlą. Kepimo fortos dugną išklojame kepimo popieriumi, supilame tešlą ir kepame 175 С orkaitėje 35 minutes.
      Vyšnias užpilame 250 ml vandens (kelias uogas paliekame papuošimui), įberiame 40 g cukraus, cinamono, užverdame ir sutirštiname likusiu krakmolu. Atvėsiname. Atvėsusį biskvitą perpjauname į du pagrindus. Grietinėlę sumaišome su likusiu cukrumi, standikliu ir gerai išplakame. 1/3 dalis grietinėlės bus skirta pirmam biskvitui, 1/3 dalis - antram ir dar 1/3 dalį paliekame aptepti torto šonams bei "rožytėms". Apatinį biskvito sluoksnį aptepame plakta grietinėle, vidury jos dedame atvėsintas vyšnias ir ant viršaus pilame dar šiek tiek grietinėlės. Uždengiame antrą pagrindą, pašlakstome jį vyšnių degtine (aš degtinės nedėjau, todėl palei kraščiukus šiek tiek pašlaksčiau saldintu vandeniu). Supilame dar 1/3 dalį grietinėlės. Statome tortą nakčiai į šaldytuvą. 
       Likusia grietinėle aptepame torto šonus, likutį supilame į konditerinį maišelį ir ant viršaus palei kraštą išspaudžiame 16 roželių. Likusį šokoladą sutarkuojame ir drožlėmis apiberiame paviršių. Papuošiame vyšniomis tik prieš patiekiant į stalą.
       Recepto šaltinis - žurnalas "Burda".


2013 m. rugpjūčio 22 d., ketvirtadienis

Cukinijų ir kumpio apkepas



        Išbandžiau ir aš visų blogerių išgirtąjį apkepą su cukinijomis, kumpiu ir sūiu. Skanu, šiek tiek primena bulvių plokštainį.

Reikės:
Cukinijos 500 g
Svogūnai 1 vnt.
Kiaušiniai 4 vnt.
Kumpis (naudojau paukštienos) 130 g
Fermentinis sūris 100 g
Miltai 1 st.
Kepimo milteliai 1 a.š.
Alyvuogių aliejus 3 v.š.
Druska, juodieji pipirai ~

       Svogūną ir kumpį supjaustome kubeliais ir apkepiname keptuvėje. Cukinijas ir sūrį sutarkuojame stambia tarka. Atskirai suplakame kiaušinius su miltais, kepimo milteliais, aliejumi, druska ir pipirais. Sumaišome plakinį su likusiais produktais ir pilame į kepimo formą. Kepame 180 C orkaitėje 45 minutes.
       Patiekiame su grietine arba tokiu padažu: į grietinę įspaudžiame skiltelę česnako, smulkintų šviežių krapukų, druskos, pipirų ar dar kokių mėgiamų prieskonių. Skanaus!
       Recepto šaltinis - Sonatinos receptai.


2013 m. rugpjūčio 1 d., ketvirtadienis

Rūgštynių sriuba



       Vasaros mėgiama sriuba, tačiau įmanoma išvirti ir kitu metų laiku - prekybos centruose būna pirkti rūgštynių stiklainėliuose.

Reikės:
Šviežios arba konservuotos rūgštynės 250 ml
Vištienos sultinys 1 l (arba 2 kubeliai)
Bulvės 3 vnt.
Svogūnai 1 vnt.
Kiaušiniai 3 vnt.
Lauro lapai 2 vnt.
Druska, juodieji pipirai (žirneliais) ~
Krapai, petražolės ~

       Į verdantį sultinį sumetame bulves pjaustytas kubeliais, lauro lapus, pipirų žirnelius, druskos. Svogūną susmulkiname ir pakepiname keptuvėje ant šlakelio aliejaus. Kiaušinius kietai išverdame. Šviežias rūgštynes nuplauname, nupjauname kotelius ir susmulkiname. Kai bulvės išvirs, sudedame rūgštynes, keptus svogūnus, kapotus kiaušinius ir viską paverdame dar 5 minutes. Pabaigoje užberiame smulkintų šviežių krapų ir petražolių. Valgome su grietine ir juoda duona. Skanaus!
       Recepto šaltinis čia.

2013 m. liepos 31 d., trečiadienis

Avižinių dribsnių blyneliai su vaisiais ir rikota



       Kai įprasti blynai atsibosta, savaitgalio paįvairinimui siūlau avižinius blynelius. Labai sotūs :)

Reikės:
Avižiniai dribsniai 1,5 st.
Kiaušiniai 1 vnt.
Miltai 1/2 st.
Pienas 1 st.
Cukrus 1 v.š.
Druska žiupsnelis
Rikota (gali būti ir lietuviška varškė) 150 g
Mėgiami vaisiai ~

       Avižinius dribsnius užpilame pienu ir paliekame kelioms valandoms išbrinkti (aš palikau nakčiai). Tada suberiame miltus, kiaušinį, druskos, cukraus ir išmaišome. Kepame įkaitintame aliejuje blynelius, kol gražiai apskrus. Patiekiame su pjaustytais vaisiais ir saldinta varške arba rikota.


2013 m. liepos 28 d., sekmadienis

Kalakutiena grietinėlės ir garstyčių padaže



Kalakutienos krūtinėlė 1 vnt.
Grietinėlė 100 g
Baltas vynas 50 ml
Garstyčios 1 v.š.
Sviestas ~
Svogūnai 1 vnt.
Petražolės ~
Maltos paprikos, imbierai ~
Druska, juodieji pipirai ~

       Kalakutienos filė supjaustome juostelėmis, įtriname druska, pipirais, maltomis saldžiosiomis paprikomis. Apkepiname ant sviesto kartu su smulkintu svogūnu. Tada sumažiname ugnį, pilame vyną, grietinėlę, dedame garstyčias ir imbierą. Troškiname apie 10 minučių, pabaigoje dar pabarstome smulkintomis žolelėmis. 
       Mes valgėme su kuskusu ir šviežiomis salotomis. Skanaus!