2013 m. rugsėjo 15 d., sekmadienis

Blyneliai su varške ir lašiša



       Labai gerai pavykę blyneliai, ypač patikęs eksperimentas - lietinių tešlai perpus sumaišiau kvietinius miltus su ruginiais rupaus malimo miltais. 

Reikės:
Miltai 200 g 
Kiaušiniai 2 vnt.
Pienas 200 ml
Aliejus kepimui ~
Varškė 180 g
Grietinėlė 100 ml
Rūkyta lašiša 100 g
Česnakas, 1 skiltelė
Krapai, svogūnų laiškai ~
Druska, juodieji pipirai ~

       Kiaušinius suplakame su žiupsneliu druskos ir suberiame miltus. Pieną sumaišome su tokiu pat kiekiu vandens ir maišant po truputį skiedžiame tešlą, kol ji pasidarys reikiamos konsistencijos. Keptuvę šiek tiek patepame aliejumi, įkaitiname ir kepame plonus lietinius.
       Įdarui ištriname varškę su grietinėle, pagardiname druska, pipirais, išspaudžiame česnako skiltelę. Įmaišome smulkintą lašišą ir kapotas žoleles. Ant lietinio dedame du šaukštus įdaro, tolygiai aptepame pusę blyno ir sulenkiame į ketvirčius. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą