2013 m. rugsėjo 22 d., sekmadienis

Florencijos špinatų sriuba



       Apie užkeptas orkaitėje sriubas buvau girdėjusi, bet nebuvau bandžiusi. Visas jos įdomumas (ir galbūt skanumas?) tame, jog taip apskrudinamas paviršinis sūrio sluoksnis. Bet mano nuotraukoje jo taip ryškiai nesimato, kadangi aš sūrio dėjau pagal savo skonį, t.y. visai nedaug, ir jis greičiausiai išsimaišė ir ištirpo :)

4 porcijoms:
Špinatai 250 g
Sviestas 25 g
Kiaušiniai 1 vnt.
Parmezanas 3 v.š.
Druska, juodieji pipirai ~
Muskatas maltas 2 a.š.
Vištienos sultinio 1 kub.

       Špinatus pasmulkiname ir apkepame ant sviesto. Įdedame žiupsnį druskos ir muskato. Tuomet užpilame 500 ml verdančio vandens, dedame sultinio kubelį ir užverdame. Nuėmę nuo ugnies įmušame kiaušinį, gerai išmaišome. Sriubą supilame į karščiui atsparų indą, užberiame tarkuoto sūrio ir užkepame labai karštoje orkaitėje 10-15 min. Patiekiame su skrebučiais. Skanaus!
       Recepto šaltinis čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą