2013 m. rugsėjo 21 d., šeštadienis

Braškių ir bananų tortas



       Šis tortukas skirtas mažai dviejų metų sukaktuvininkei. Tik kai prapjovėme pastebėjau, koks išėjo mergaitiškas ir vaikiškas rožinis tortukas :)

16 cm formai reikės:
Sausainiai 70 g (ėmiau "Gaidelio")
Sviestas 25 g
Braškės 250 ml
Bananai 1 vnt.
Natūralus jogurtas 150 g
Grietinėlė 35 proc. 100 g
Želatina 2 v.š.
Cukrus 2-3 v.š.

       Sausainius sutriname kombainu į trupinius. Sumaišome su lydytu sviestu, suberiame į formą ir gerai prispaudžiame rankomis ar stikline prie tortinės dugno. Želatiną užmerkiame šaltame vandenyje, išbrinkiname ir kaitiname ant vandens vonelės, kol suskystės. Grietinėlę standžiai išplakame su cukrumi ir sumaišome su jogurtu. Braškes ir bananus sutriname ir supilame į jogurtinį kremą. Plona srovele įmaišome želatiną ir supilame kremą ant sausainių pagrindo. Statome nakčiai į šaldytuvą. Puošiame pagal savo norą ir fantaziją, aš panaudojau spalvotus pabarstukus, kuriuos gavau dovanų iš Dr.Oetker.
         Recepto idėja - Jurga spurga.







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą