2013 m. rugsėjo 18 d., trečiadienis

Trinta lęšių sriuba su rūkytu kumpeliu



       Rudeninė kreminė sriuba su lęšiais ir moliūgu.

Lęšiai 1 st.
Moliūgas (nuluptas) 150 g
Svogūnai 1 vnt.
Rūkytas kiaulienos kumpelis 90 g
Lauro lapai 1 vnt.
Karis 1/2 a.š.
Vištienos sultinio 1 kubelis
Druska, juodieji pipirai~
Alyvuogių aliejus ~

       Lęšius užpilame vandeniu ir verdame 20 min. Tada sudedame per burokinę tarką susmulkintą moliūgą, dedame sultinio kubelį, lauro lapą ir verdame dar 10 min. Svogūną susmulkiname ir apkepame keptuvėje ant aliejaus, kol taps skaidrus. Tada įberiame kario ir dar minutėlę pakepiname, kol išsiskleis aromatas. Sudedame svogūnus į sriubą ir viską sutriname blenderiu (lauro lapą išimti). Pagardiname druska, pipirais. Kumpelį supjaustome mažais kubeliais ir paskrudiname keptuvėje. Patiekiame sriubą su grietine ir ant viršaus uždedame kumpio skrebučių. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą