Patiks ir vaikams! Nemėgstu saldžių košių, avižinė man irgi pati skaniausia sūri. Niekada nebuvau bandžiusi saldintos grikių košės, bet man ji patiko, valgė ir mano mažoji :) Taip patiko, kad dabar tik taip grikius ir verdu.
2 porcijoms:
Grikių kruopos 1 st.
Džiovintos slyvos, sauja
Graikiniai riešutai, sauja
Cukrus 1 a.š.
Druska 1/2 a.š.
Grietinėlė 100 ml (arba riebaus pieno)
Grietinė 1 v.š.
Grikius išverdame vandenyje. Tuo metu slyvas užpilame karšta arbata arba vandeniu. Riešutus pasmulkiname. Grikius pasūdome, pasaldiname, užpilame grietinėle ir išmaišome. Slyvas nukošiame ir pasmulkiname. Sudedame į košę slyvas, riešutus ir patiekiame su šaukštu grietinės.
Recepto šaltinis - Edim so vkusom.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą