Pamačiau šį receptą pas Viktorą ir taip sužadino apetitą... Kaip tik turėjau šaldiklyje gerų grybų, todėl nusprendžiau išbandyti. Labai skanu, tik vietoj Marsalos į padažą pyliau pusiau saldaus balto vyno...
Kiaulienos išpjova 700 g
Druska, juodieji pipirai~
Aliejus 2 v.š.
Sviestas 2 v.š.
Svogūnai 1 vnt.
Grybai šaldyti, sauja
Miltai 1 v.š.
Marsala 1/2 st.
Vistienos sultinys 1 st.
Grietinėlė 2 v.š.
Mėsą supjaustome 2 cm storio kepsneliais, paspaudžiame delnu ir iš abiejų pusių pagardiname druska bei pipirais. Kepame karštoje ketaus keptuvėje ant aliejaus ir šaukšto sviesto, po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės. Tada perdedame mėsą į šiltą lėkštę ir uždengiame folija.
Paruošiame padažą. Į tą pačią keptuvę dedame dar sviesto, jeigu reikia aliejaus, ir apkepiname smulkiai pjaustytą svogūną. Sudedame riekelėmis pjaustytus grybus ir kepame dar kelias minutes, kol išgaruos nuo grybų skystis. Beriame miltų, pilame Marsalos ir patroškiname minutėlę. Tada supilame sultinį ir verdame dar kelias minutes, kol skystis truputį nugaruos. Galiausiai supilame grietinėlę, pagardiname druska, pipirais ir sudedame kiaulieną į padažą. Skanaus!