2013 m. sausio 10 d., ketvirtadienis

Lašišos, porų ir pomidorų krepšeliai



       Kiekvienais metais per Naujuosius kepu krepšelius, juos nusinešu ir į svečius, kai balius būna "suneštinis" Šiemet kepiau su rūkytos lašišos įdaru.

12 vnt. reikės:
Sviestas 110 g
Miltai 190 g
Rūkyta lašiša 100 g
Porai 1/2 vnt. (baltoji dalis)
Vyšniniai pomidorai 6 vnt.
Grietinėlė 200 g
Kiaušiniai 3 vnt.
Krienai 2 a.š.
Kaparėliai 2 a.š. 
Druska, juodieji pipirai

       Tešlai šaltą sviestą supjaustome gabaliukais, suberiame miltus, druskos žiupsnelį ir maišome kombainu arba tiesiog dviem peiliais. Palaipsniui supilame 4 šaukštus ledinio vandens. Greitai, kad neatšiltų suminkome tešlą. Padaliname tešlą į 12 lygių dalių, iškočiojame ant miltais pabarstyto stalo ir išklojame kepimo formeles (maniškės turbūt per mažos, nes gavosi per stori krepšeliai, todėl ėmiau mažesnio dydžio tešlos gabalėlius ir suformavau 14 krepšelių). Dedame formeles į šaldytuvą 30 min. Paskui subadome šakute ir kepame 200 С orkaitėje 10-15 min.
       Įdarui supjaustome porus ir apkepame keptuvėje ant šlakelio aliejaus. Nuimame keptuvę nuo ugnies ir įmaišome ketvirčiais supjaustytus pomidorus ir pasmulkintą lašišą. Dubenėlyje sumaišome grietinėlę, krienus, kiaušinius ir kaparėlius. Pagardiname druska ir pipirais. Aš dar papildomai įdėjau porą šaukštų miltų. Supilame plakinį į keptuvę ir viską išmaišome. Užpildome įdaru krepšelius ir kepame dar 15 min. Prieš išimant iš formelių, leidžiame 5 minutes atvėsti. Papildomai papuošiau kiekvieną krepšelį lašišos gabalėliu.



2 komentarai:

  1. oi čia geras maistas! Kol kas šį derinį tik sriuboje esu išbandžiusi, bet vien skaitydama jaučiu, kad ir čia labai geras gaunasi

    AtsakytiPanaikinti
  2. Geras, Dalia, tikrai :) Siaip tas derinys rukytos lasisos ir grietineles plakinio kazkuo primena tradicini quiche loraine.

    AtsakytiPanaikinti