Turėjau šaldytuve maltos mėsos ir nežinojau, ką iš jos pasigaminti. Nenorėjau pabodusių spagečių su mėsos padažu, ir štai vienoje receptų knygoje aptikau tokį netradicinį patiekalą. Truputį panašu į makaronus, bet šiek tiek kitaip. Priedo, visada duodu papildomą pliusą patiekalui, jeigu į jo sudėtį įeina šviežios daržovės.
Reikės:
Malta jautiena 300 g
Kuskusas 400 g
Sviestas 2 v.š.
Pomidorai 2 vnt.
Agurkai ilgavaisiai 1/2 vnt.
Druska, juodieji pipirai ~
Petražolės, svogūnų laiškai ~
Tarkuotas "Džiugo" sūris 100 g
Užverdame vandenį, suberiame kuskuso kruopas, žiupsnelį druskos ir uždengę paliekame 5 min. išbrinkti. Tuomet įmaišome sviestą. Maltą mėsą apkepiname keptuvėje, pagardiname druska ir pipirais. Pomidorus nuplikome, nulupame ir supjaustome gabaliukais. Įmaišome pomidorus į mėsą ir keptuvę nukeliame nuo ugnies. Agurką nulupame ir supjaustome. Susmulkiname žoleles ir sumaišome su mėsa. Į lėkštes dedame kuskusą, ant viršaus - mėsos ir apibarstome tarkuotu sūriu bei žalumynais.
Recepto šaltinis - knyga "Patiekalai iš mėsos".
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą