2013 m. sausio 17 d., ketvirtadienis

Kuskusas su malta mėsa ir daržovėmis


       Turėjau šaldytuve maltos mėsos ir nežinojau, ką iš jos pasigaminti. Nenorėjau pabodusių spagečių su mėsos padažu, ir štai vienoje receptų knygoje aptikau tokį netradicinį patiekalą. Truputį panašu į makaronus, bet šiek tiek kitaip. Priedo, visada duodu papildomą pliusą patiekalui, jeigu į jo sudėtį įeina šviežios daržovės.

Reikės:
Malta jautiena 300 g
Kuskusas 400 g
Sviestas 2 v.š.
Pomidorai 2 vnt.
Agurkai ilgavaisiai 1/2 vnt.
Druska, juodieji pipirai ~
Petražolės, svogūnų laiškai ~
Tarkuotas "Džiugo" sūris 100 g

       Užverdame vandenį, suberiame kuskuso kruopas, žiupsnelį druskos ir uždengę paliekame 5 min. išbrinkti. Tuomet įmaišome sviestą. Maltą mėsą apkepiname keptuvėje, pagardiname druska ir pipirais. Pomidorus nuplikome, nulupame ir supjaustome gabaliukais. Įmaišome pomidorus į mėsą ir keptuvę nukeliame nuo ugnies. Agurką nulupame ir supjaustome. Susmulkiname žoleles ir sumaišome su mėsa. Į lėkštes dedame kuskusą, ant viršaus - mėsos ir apibarstome tarkuotu sūriu bei žalumynais.
       Recepto šaltinis - knyga "Patiekalai iš mėsos".



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą