2012 m. gruodžio 28 d., penktadienis

Eklerai su vaniliniu kremu


       Kad ir kiek pagaminčiau eklerų, visada pagavoju, kad reikėjo daryti daugiau :)

12 vnt. didesnių eklerų:
Miltai 150 g
Pienas 125 ml + 190 ml kremui
Vanduo 125 ml
Sviestas 125 g
Kiaušiniai 5 vnt. + 3 tryniai kremui
Vanilinis cukrus 3 v.š.
Druska žiupsnelis

       Tešlai užverdame puode vandenį ir pieną, įmetame sviestą ir žiupsnelį druskos. Suberiame miltus ir gerai išmaišome, tada pakratome puodą į šalis, kad iš tešlos susiformuotų burbulas. Perdedame burbulą į dubenį ir po vieną sumušame kiaušinius, stipriai maišant. Sudedame tešlą į konditerinį maišelį ir spaudžiame piršto ilgumo volelius į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi (aš mėgstu išspausti ant kiekvieno volelio dar po antrą sluoksnį ant viršaus - tada eklerai būna didesni ir gražiau išsipučia kepdami). Kepame 180 С orkaitėje 10 min., paskui sumažiname karštį iki 170 C ir kepame dar 20 min.
       Kremui trynius išsukame puode su vaniliniu cukrumi, kad neliktų gumulėlių. Įdedame miltų ir gerai išmaišome. Užverdame kitame puodelyje pieną ir įmaišome į trynių masę. Kremą kaitiname nuolat maišant, kol sutirštės. Kai atvės, prikemšame kremo į eklerus. Galima pabarstyti cukraus pudra, aš kai kuriuos dar pašlaksčiau šokoladiniu padažu iš Dr.Oetker  arba galima pasigaminti glazūrą.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą