2013 m. vasario 7 d., ketvirtadienis

Prancūziškas vištienos kepsnys



       Paprastas ir skanus vištienos kepsniukas citrininiame sviesto padaže. Iš pradžių maniau, kad bus rūgštu ir su vištiena nelabai derės, bet apsirikau - gavosi labai subtilaus skonio padažiukas su vos juntama citrinos natele :)

Reikės:
Vištienos krūtinėlės 1 filė
Kiaušiniai dideli 1 vnt.
Miltai 1/2 st.
Druska, juodieji pipirai ~
Vištienos sultinys 1/2 st.
Baltasis vynas 1/2 st.
Citrinos sultys 3 v.š.
Aliejus kepimui ~
Sviestas 2 v.š.
Petražolės ~

       Vištienos filė supjaustome plonais kepsneliais ir pabastome druska bei pipirais. Kiaušinį išplakame šakute, miltus suberiame į gilią lėkštę ir pabarstome druska bei pipirais. Apvoliojame kepsniukus miiltuose, perteklių nukratome, dedame į kiaušinių plakinį ir tada į įkaitintą aliejų. Kepame po 4 min. iš kiekvienos pusės (arba kol gražiai paruduos). Išimame kepsnius į lėkštę. Toje pačioje keptuvėje ruošiame padažą.
       Iš anksto pasiruošiame sultinį, į jį supilame vyną ir citrinos sultis. Beje, vyno naudoti nebūtina - tuomet reikės daugiau sultinio (aš taip ir dariau). Taigi viską supilame į keptuvę, vos tik išėmę vištieną. Įdedame gabaliuką sviesto ir leidžiame padažui truputį paburbuliuoti ir nagaruoti. Kai sviestas ištirps ir padažas truputį sutirštės, gražiname kepsnius atgal į keptuvę ir dar minutėlę patroškiname. Pabarstome kapotomis petražolėmis ir patiekiame.
       Recepto šaltinis - Laura Vitale.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą