2010 m. balandžio 16 d., penktadienis

Tarybinis keksas


       Vakar užpuolė kažkokia nostalgija darželio laikams ir prisiminiau, kaip po pietų miego visi gaudavome gabalėlį kekso su stikline kefyro :) Visai negurmaniška šiais milžiniškos desertų įvairovės laikais, bet vakare taip skanu buvo paprastas keksas su razinomis ir puodeliu arbatos!

Miltai 300 g
Sviestas 250 g
Cukrus 250 g
Kiaušiniai 4 vnt.
Razinos saujelė
Kvapieji pipirai, muskatas ~
Cukraus pudra pabarstymui

       Sviestą ištriname su cukrumi iki purumo. Tada, plakdami mikseriu su tešlos maišymo antgaliu, įmaišome kiaušinius. Galiausiai po truputį suberiame miltus, razinas ir prieskonius. Kepimo formą ištepame sviestu, orkaitę įkaitiname iki 180 C. Supilame tešlą į formą ir kepame 1 valandą.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą