2010 m. balandžio 15 d., ketvirtadienis

Avokadų užkandis su krevetėmis


       Avokadus pamėgau studijų metais, kuomet gyvenau D.Britanijoje. Ten jie parduodami mažesni, nei pas mus, tačiau puikiai sunokę, tad kirsdavau juos kone kasdien. Avokadų Lietuvoje būna pirkti praktiškai ištisus metus ir jie kainuoja ne kažin ką, tačiau sunku rasti tinkamai sunokusį. Šį parsinešusi dar palaikiau kelias dienas ant saulėtos palangės. Avokadas tinkamiausias valgyti, kai užčiuopiate, jog viduje jis pakankamai minkštas, tačiau ne per daug minkštas - kitaip prapjovę greičiausiai rasite jau papuvusį :) Slidus reikalas. O jeigu jau parduotuvėje matote, kad vaisius kietas kaip akmuo, tai nemanau jog tokį verta pirkti išvis -nesunoks ir ant palangės.

Šiam užkandžiui reikės:
Avokadai 1 vnt.
Krevetės sūryme 1/2 ind.
Pomidorai 1 vnt.
Razinos 2 v.š.
Anakardžių riešutai saujelė
Jogurtas natūralus 4 a.š.
Pomidorų padažas 2 a.š.
Citrinos 1/4 vnt. (tik sultys)
Druska, pipirai ~
Cukrus 1 a.š.
Karis 1/4 a.š.

       Razinas užpilame karštu vandeniu ir paliekame išmirkti. Tuo metu sumaišome padažą iš jogurto, citrinos sulčių ir pomidorų padažo, pagardiname cukrumi, druska, pipirais ir trupučiu kario miltelių. Riešutus pasmulkiname puselėmis. Pomidorus supjaustome griežinėliais ir išdėliojame lėkštėje, ant viršaus pabarstome riešutų ir razinų. Avokadą nulupame ir išimame kaulą. Dedame puseles į lėkštę ir ant jų prikrauname krevečių. Viską užpilame kario padažiuku. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą