2010 m. balandžio 19 d., pirmadienis

Saldi sriuba

       Dar vienas prisiminimas iš vaikystės, bet labai mėgiamas ir dabar. Be to, turiu namuose visą maišą džiovintų svarainių ir daugiau nesugalvoju, kokiems patiekalams juos naudot :)

Reikės:
Džiovinti obuoliai, slyvos, svarainiai 3 saujos
Razinos sauja
Cukrus 4 v.š.
Makaronai 2 saujos
Krakmolas 2 v.š.
Vaisinis sirupas arba uogienė šlakelis

       Išsiverdame makaronus, perliejame šaltu vandeniu. Atskirame puode užviriname 2 litrus vandens, pasaldiname cukrumi ir sirupu. Suberiame džiovintus vaisius (stambesnius pasmulkiname) ir makaronus. Keliuose šaukštuose šalto vandens ištirpiname krakmolą ir įmaišome į sriubą. Svarainiai šiai sriubai suteikia lengvo rūgštumo, kiti siūlo įspausti citrinos sulčių. Sriubą patiekiame su grietine ir atšaldytą.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą