2010 m. balandžio 5 d., pirmadienis

Džiovintų grybų ir grikių pyragėliai


       Šiuos pyragėlius pavadinčiau labai sveikuoliškais, dėl neįprasto miltų mišinio. Jų receptą radau gurmaniškoje "Panelės" receptų knygoje, iškepiau Velykų stalui ir visiems labai patiko :)

Tešlai reikės:
Mielės 25 g
Cukrus 2 v.š.
Druska žiupsnelis
Pienas 300 ml
Sviestas 100 g
Miltai įvairių grūdų 4 stiklinės
Raudonėlis džiovintas 2 a.š.
Šafranas ~

Įdarui:
Grikiai 3/4 st.
Džiovinti grybai 3/4 st.
Paprikų ir pomidorų padažas Lečo 1 ind.
Sviestas gabaliukas
Druska, pipirai ~
Raudonėliai, bazilikai ~
Kiaušiniai 1 vnt.

       Mieles ištriname su cukrumi. Pieną pašildome iki kambario temperaūros ir supilame ant mielių. Įmaišome prieskonius. Sviestą išlydome ir kai šiek tiek pravės, supilame į mielių mišinį. Sumaišome miltų mišinį (galite naudoti iškart kelių grūdų malimo, aš lygiomis dalimis sumaišiau paprastus kvietinius miltus ir sėlenėles), suberiame prieskonius. Kombainu maišydami miltus pamažu supilame į mielių mišinį. Uždengiame rankšluostėliu ir pastatome šiltai, kol tešlos padvigubės.
       Keptuvėje išlydome gabaliuką sviesto, sudedame sausus grikius, išmirkytus pjaustytus grybus ir šiek tiek pakepiname. Įpilame 3/4/ stiklinės vandens ir supilame paprikų padažą. Sumažiname temperatūrą, pagardiname druska, pipirais, prieskoniais. Keptuvę uždengiame ir paliekame troškintis, kol grikiai suminkštės ir įdaras taps tirštas.
       Tešlą nelabai plonai iškočiojame ir supjaustome 10 x 10 cm dydžio kvadratėliais. Išplakame  didelį kiaušinį, plakiniu aptepame kvadratėlių kraštus. Uždedame įdaro ir kraštus užspaudžiame. Sujungimo siūle į apačią dedame pyragėlius į kepimo popieriumi išklotą skardą. Paviršių aptepame likusiu plakiniu, galima pabarstyti moliūgų ar sezamo sėklomis.Pyragėlius kepame 180 C temperatūroje apie 30 min.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą