2010 m. balandžio 14 d., trečiadienis

Jautienos salotos


2 porcijoms reikės:
Jautienos kumpis (gali būt ir kita dalis) 300 g
Raudonieji svogūnai 1/2 vnt.
Marinuoti agurkai 1/2 stiklainio
Druska, pipirai ~
Prieskoniai sultiniui ~
Lauro lapai 2 vnt.
Cukrus 1 a.š.
Baltojo vyno actas 1 v.š.
Salotų lapai ~

       Jautienos gabalą dedame į puodą su vandeniu, užverdame ir pridedame prieskoninių žolelių, lauro lapų, druskos, pipirų. Verdame 1-1,5 val. Salotos labai greitai pagaminamos, jeigu mėsą išsiverdame dieną prieš tai.
      Svogūnus supjaustome kubeliais ir užpilame 1/2 stiklinės agurkų marinato, sumaišyto su šaukšteliu druskos, cukraus, baltojo vyno actu bei trupučiu jautienos sultinio. Supjaustome marinuotus agurkėlius ir mėsą. Sumaišome su svogūnų marinatu - kuo ilgiau jame viskas išmirks, tuo bus skanesnės ir sultingesnės salotos (jeigu mėsą virsite iš vakaro, galite viską ir užmarinuoti nakčiai). Prieš pat patiekiant į stalą suplėšome salotų lapus ir išklojame jais lėkštes. Ant salotų lapų išdėliojame jautienos salotas ir patiekiame.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą