2010 m. balandžio 24 d., šeštadienis

Kalakutienos ir anakardžių riešutų troškinys


Troškiniui reikės:
Kalakutienos krūtinėlė 800 g
Anakardžių riešutai 100 g
Svogūnai 1 vnt.
Česnakai 4 sk.
Pomidorų tyrė 500 g
Kokosų pienas 400 ml
Jogurtas natūralus 200 g
Kalendra malta 2 a.š.
Garstyčių grūdeliai, kmynai, ciberžolė, cinamonas po 1 a.š.
Druska, juodieji ir čili pipirai po 1 a.š.
Alyvuogių aliejus 2 v.š.
Bulvių krakmolas 2 v.š.

       Svogūną supjaustome ir apkepiname dideliame puode įkaitintame aliejuje. Supilame pomidorų tyrę ir porą minučių pakaitiname ant nedidelės ugnies. Įmaišome jogurtą ir pagardiname prieskoniais. Sudedame gabalėliais pjaustytą kalakutieną, riešutus ir supilame kokosų pieną. Pakaitiname viską, kol užvirs ant didesnės ugnies, tada ugnį sumažiname ir troškiname 20 min. Prieš baigiant mėsai troškintis, krakmolą ištirpiname nedideliame kiekyje šalto vandens ir supilame į troškinį. Maišome, kol sutirštės. Patiekiame su ryžių garnyru.
        Labai skanus, indiško Curry tipo troškinys.  Iš tokio kiekio produktų išeina 4 porcijos. Recepto šaltinis - žaidimų aikštelė.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą