2010 m. balandžio 9 d., penktadienis

Kepta menkė su migdolais



       Prekybos centras IKI jau kuris laikas skelbia, jog penktadienis - šviežios žuvies diena, tad šiandien ir aš išsiruošiau ten ieškoti geros šviežios žuvies. Labai norėjau nusipirkti oto, antru numeriu ieškojau sterko, blogiausiu atveju - dorados, tačiau nė vienos iš šių žuvų neradau... Neradau šiandien ir tų išgirtųjų jūros liežuvių, nei prabangiojo tuno, žodžiu apsistojau ties dviem pasirinkimais - jūros ešeriu arba menke ir grįžau namo su pastarąja. Skaniausia ji, žinoma, šviežia, svarbiausia - neperkepti, na ir per daug visko neprimakliavoti :)

2 porcijoms reikės:
Šviežios menkės filė 440 g
Migdolų drožlės 1/2 st.
Alyvuogių aliejus 2 v.š.
Sviestas 2 v.š.
Citrinos 1 vnt.
Druska, pipirai ~
Prieskoninės žolelės (šviežios arba džiovintos) ~
Ryžiai garnyrui 100 g
Šviežios salotos ~

       Sausoje keptuvėje lengvai apkepiname migdolų drožles. Išimame ir atidedame. Tada keptuvėje įkaitiname aliejų ir sviestą. Dedame menkės filė gabalėlius oda į apačią, ant viršaus pabarstome druskos, šviežiai maltų pipirų. Kepame ne ant pačios stipriausios ugnies (pvz. ant 5-os padalos 6-ių skalėje) po 4 minutes iš kiekvienos pusės. Tik atsargiai apverčiame vienąkart, be reikalo žuvies gabalėlių netampome, nes miltuose neapvoliota ir gerai nudirta oda menkė yra labai linkusi subyrėti. Iškepusią padedame ant orkaitėje pakaitintos lėkštės ir uždengiame folija, kad neatšaltų. Tuo metu į likusias keptuvėje sultis išspaudžiame citriną ir beriame mėgstamiausių žolelių - petražolių, krapų ar kt.
       Ryžius šįkart viriau su Santa Marios ryžių prieskoniais (puikiai čia tiko!), tik juos reikia suberti pačioje pradžioje (1 a.š. vienam pakučiui ryžių). Greitai suplėšome kelis salotų lapus, papjaustome ridikėlių ir pašlakstome alyvuogių aliejumi bei citrinos sultimis. Dedame žuvį į lėkštę, užpilame žolelių padažu ir apiberiame skrudintais midolų lakšteliais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą