2010 m. balandžio 17 d., šeštadienis

Agurkinė sriuba


       Sriubos mūsų namuose labai dažnai gaminamos ir mielai valgomos. Šios sriubos receptą radau Neringos blog'e, tačiau man patinka rūgštesnės agurkinės, todėl receptą truputį "parūgštinau" pagal savo skonį :)

Sriubai naudojau:
Bulvės 4 vnt.
Morkos 2 vnt.
Svogūnai 1 vnt.
Perlinės kruopos 3/4 st.
Rauginti agurkai 4 vnt.
Vištienos sultinys 500 ml
Druska, pipirai ~
Lauro lapai, prieskoninės žolelės ~
Sviestas 30 g
Grietinė ~

       Perlines kruopas nakčiai užmerkiame į vandenį (išmirkytos jos labai greitai išverda, todėl jeigu užmerksite didesnį kiekį, pusryčiams turėsite dar ir labai greitai pagaminamos perlinės košės). Sultinį išsiverdame įprastai - naudodami mėsos kaulus, svogūną, morką, petražolės ar saliero gumbą, lauro lapelių (aš padariau gudriau - turėjau užšaldyto sultinio šaldiklyje). Į puodą, pilame sultinį ir beriame kubeliais pjaustytas morkas, bulves bei perlines kruopas. Paverdame, kol viskas suminkštės. Tuo metu supjaustome svogūnus bei agurkėlius ir apkepiname ant sviesto. Suberiame į sriubą, pasūdome, paskaniname prieskoniais. Kad skonis įgautų švelnios rūgštelės, įpilame apie pusę puodelio agurkų marinato iš stiklainio. Patiekiame su grietine ir tamsia čiabatos bandele.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą