Sriubos mūsų namuose labai dažnai gaminamos ir mielai valgomos. Šios sriubos receptą radau Neringos blog'e, tačiau man patinka rūgštesnės agurkinės, todėl receptą truputį "parūgštinau" pagal savo skonį :)
Bulvės 4 vnt.
Morkos 2 vnt.
Svogūnai 1 vnt.
Perlinės kruopos 3/4 st.
Rauginti agurkai 4 vnt.Vištienos sultinys 500 ml
Druska, pipirai ~
Lauro lapai, prieskoninės žolelės ~
Sviestas 30 g
Grietinė ~
Perlines kruopas nakčiai užmerkiame į vandenį (išmirkytos jos labai greitai išverda, todėl jeigu užmerksite didesnį kiekį, pusryčiams turėsite dar ir labai greitai pagaminamos perlinės košės). Sultinį išsiverdame įprastai - naudodami mėsos kaulus, svogūną, morką, petražolės ar saliero gumbą, lauro lapelių (aš padariau gudriau - turėjau užšaldyto sultinio šaldiklyje). Į puodą, pilame sultinį ir beriame kubeliais pjaustytas morkas, bulves bei perlines kruopas. Paverdame, kol viskas suminkštės. Tuo metu supjaustome svogūnus bei agurkėlius ir apkepiname ant sviesto. Suberiame į sriubą, pasūdome, paskaniname prieskoniais. Kad skonis įgautų švelnios rūgštelės, įpilame apie pusę puodelio agurkų marinato iš stiklainio. Patiekiame su grietine ir tamsia čiabatos bandele.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą