Primenantis azijietiškus patiekalus (dėl dedamų prieskonių) saldžiarūgštis padažas tinka prie kiaulienos kukulaičių. Juos taip pat galima būdų daryti ir iš maltos vištienos.
Reikės:
Malta kiauliena 500 g
Kiaušiniai 1 vnt.
Džiūvėsėliai 3 v.š.
Sojos padažas 1 v.š.
Svogūnai 1 vnt.
Morkos 2 vnt.
Cukinijos (aš dėjau patisoną) 1 vnt.
Raudonos slyvos 6 vnt.
Ryžių actas 2 v.š.
Rudasis cukrus 60 ml
Imbieras šviežias 1 v.š.
Česnakai 2 sk.
Sambal Oelek (nebūtinai) 1 a.š.
Alyvuogių aliejus ~
Druska, pipirai ~
Kaiulieną sumaišome su kiaušiniu, sojos padažu ir džiūvėsėliais. Šlapiomis rankomis formuojame mažus kukulius ir juos apkepiname keptuvėje ant aliejaus, kol gražiai parus. Padažui slyvas nulupame ir išimame kauliukus ir atidedame į dubenėlį. Užpilame slyvas stikline vandens (250 ml), pilame ryžių actą, cukrų, smulkiai tarkuotą imbierą ir česnaką, Sambal Oelek pastą.
Kai kukuliai apkeps, sudedame smulkintus svogūnus, morkas ir dar porą minučių pakepiname. Tada supilame padažą, gerai išmaišome dedame pjaustytas cukinijas. Troškiname uždengę ant mažos ugnies, kol daržovės suminkštės. Patiekiame su ryžiais ar bulvių koše. Skanaus!
Receptas čia.