2010 m. gegužės 30 d., sekmadienis

Salotos su baklažanų čipsais


       Vis ieškau to pačio pačiausio baklažanų recepto, kuriame jų negalėtum pakeisti niekuo kitu ir net nesinorėtų to daryti. Šios salotos labai patiko, kitą kartą gal darysiu daugiau įvesdama savo pakeitimų. Tačiau baklažanų čipsai - kažkas naujo ir tikrai verto dėmesio, recepto šaltinis - tinginiai.com

2 porcijoms salotų reikės:
Baklažanai 1 vnt.
Pomidorai 2 vnt.
Avokadai 1 vnt.
Šviežios morkytės 2 vnt.
Sumuštinių duonos arba čiabatos 2 riekelės
Alyvuogių  aliejus
Druska, pipirai ~
Bazilikai, čiobreliai ~
Česnakai 1 sk.
Balzaminis actas 1 a.š.
Garstyčios 1 a.š.

       Baklažanų čipsai gaminami taip: supjaustome plonomis riekelėmis baklažanus, išdėliojame didelėje lėkštėje ir pabarstome druska. Paliekame 15 min. kol išsiskirs rasa, tada nuvalome popieriniu rankšluosčiu (druską taip pat reikia gerai nuvalyti). Apverčiame baklažanų riekeles ir pakartojame visą procedūrą su druska, laukimu ir nuvalymu. Orkaitė jau turi būti įkaitinta iki 200 C temperatūros. Pabarstome čipsus pipirais, bazilikais, pašlakstome alyvuogių aliejumi. Dedame ant grotelių ir kepae 15 min. (prižiūrėkite, kad nesudegtų - kepimo trukmė priklauso nuo griežinėlių storio). Orkaitę išjungiame ir paliekame dar kokiam pusvalandžiui, kad čipsai dar labiau išdžiūtų.
      Duonos riekeles paskrudiname, pašlakstome alyvuogių aliejumi bei įtriname česnaku. Supjaustome kvadratėliais. Morkas supjaustome pailgais gabalėliais ir apverdame sūdytame vandenyje. Avokadus ir pomidorus supjaustome. Daržoves sumaišome, papuošiame baklažanų skridinėliais ir apšakstome padažu iš garstyčių, balzaminio acto, aliejaus, druskos ir čiobrelių.

3 komentarai:

  1. smagu skaityti, kad kažkas išbandė mano "kūrybą" :D daržovių čipsai (ne iš bulvių) yra kažkas tokio....

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikrai labai geri čipsai gaunasi - Egidija, reikia užpatentuoti. Galima ir vienus valgyti prie alaus :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aš sausoj keptuvėj taip kepu. Skanūs labai tokie baklažanai :)

    AtsakytiPanaikinti