Šios puikios pavasariškos salotos su šviežiom daržovėmis, brokoliais ir apelsinais, užpiltos saldžiarūgščiu medaus ir garstyčių padažu anksčiau būdavo mano mėgiamiausios salotos "Čili" picerijoje. Beje, jas galima dar papildyti keptais vištienos ar kalakutienos gabalėliais.
2-iems porcijoms reikės:
Brokoliai 1/2 vnt.
Apelsinai 1 vnt.
Pomidorai 2 vnt.
Paprikos 1/2 vnt.
Salotų lapai ~
Medus 1 a.š.
Garstyčios 1 a.š.
Lazdyno riešutų aliejus 2 a.š.
Citrinos sulčių 1 a.š.
Brokolius supjaustome mažesniais žiedynais ir apverdame keletą minučių sūdytame vandenyje. Salotas, pomidorus ir paprikas supjaustome ir išdėliojame lėkštėje. Apelsiną nulupame, nupjaustome žieveles ir išimame "filė". Sudedame brokolius ir apelsinus ant daržovių. Iš nurodytų produktų sumaišome padažą ir apšlakstome juo salotas.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą