2010 m. gegužės 15 d., šeštadienis

Traškus desertas su rabarbarais


       Šie karšti pyragėliai su rabarbarais gali būti kepami ir didelėje pyrago formoje - tuomet prieš patiekiant į stalą juos galite sudėlioti į desertinius indelius ir, kol dar karšti, ant viršaus uždėti po kaušelį ledų. Labai skanus desertas, kurio receptą radau Food Wishes blog'e.

4-ioms porcijoms naudojau:
Rabarbarai 2 vnt.
Cukrus 1/3 st.
Miltai 1/3 st.
Avižiniai dribsniai 1/3 st.
Rudasis cukrus 1/3 st.
Cinamonas ~
Sviestas 3 v.š.
Druska žiupsnelis
Ledai vaniliniai ~

       Rabarbarus nulupame, perpjauname išilgai į tris dalis ir supjaustome gabaliukais. Sumaišome su cukrumi ir paliekame, kad išsiskirtų sultys. Per tą laiką pasiruošime tešlą - sumaišome miltus su avižiniais dribsniais, ruduoju cukrumi, cinamonu ir druska. Dedame šalto sviesto gabaliukus ir juos ištriname šakute, kol gausime trupinius. Į sviestu išteptas keramines formeles dedame rabarbarų įdarą, ant viršaus pabarstome tešlos trupinius, šiek tiek paspaudžiame rankomis, kad paviršius būtų lygus. Kepame 190 C orkaitėje 30 min. (jeigu kepsite didelėje formoje, gali užtrukti 40-50 min.). Ant karštų pyragėlių dedame po kaušelį ledų ir patiekiame.

1 komentaras: