2010 m. gegužės 3 d., pirmadienis

Indiškas troškinys su sojų kepsneliais



       Turiu bėdų su sveikata ir gavau nurodymų (veikiau rekomendacijų) atsisakyti mėsos. Maitintis vegetariškai? Niekada nemaniau, kad galėčiau išgyventi be mėsos. Ir be to, vegetarizmas man skamba visai negurmaniškai... Šiuo metu vyksta pirmieji bandymai mėsą keisti žuvimi, žiūrėsim kas iš to išeis :) Kol kas vis tiek turiu sukaupusi keletą vegetariškų receptų, kuriuos norėjau anksčiau ar vėliau išbandyti.

Sojos kepsneliai 80 g
Mangai  1 vnt.
Svogūnai 1 vnt.
Džiovinti abrikosai sauja
Kokosų pienas 1 ind.
Kokosų drožlės 2 v.š.
Pomidorų pasta 2 v.š.
Alyvuogių aliejus 2 v.š.
Druska, pipirai ~
Čili pipirai 1/2 a.š.
Karis 1 a.š.
Ryžiai garnyrui

       Sojos kepsnelius išverdame pagal nurodymus ant pakuotės. Sultinį pasiliekame. Keptuvėje alyvuogių aliejuje apkepame šiaudeliais pjaustytą svogūną. Sudedame kubeliais pjaustytus mangus, sojos kepsnelius ir apkepiname kelias minutėles. Užpilame stikline sultinio, kuriame virė soja, įdedame pomidorų pastos, druskos, pipirų, dar minutėlę patroškiname. Tada pilame kokosų pieną, dedame kokosų drožles, šiaudeliais pjaustytus abrikosus, karį, čili pipirus ir troškiname 5 min. ant silpnos ugnies. Patiekiame su virtais ryžiais. Kas mėgstate aštriau, siūlyčiau į verdančius ryžius taip pat įberti šaukštelį kario miltelių.
       Recepto šaltinis - skanu ir sveika.

2 komentarai:

  1. Mėsa nėra būtina norint gaminti skanius ir net labai gurmaniškus patiekalus. Kalbu, žinoma, iš patirties :) Ir iš tiesų mėsos atsisakyt yra labai naudinga. Sėkmės bandymuose ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dėkui už palaikymą ir įkvėpimą :) Iš tiesų pabandžiau paplanuoti truputį į priekį ir pamačiau, kiek daug gero maisto dar galiu pagaminti ir nenaudojant mėsos !

    AtsakytiPanaikinti