2010 m. gegužės 9 d., sekmadienis

Lašišos kepsniai su trijų rūšių salotomis


       Šiandien norėjau pietums kažko ypatingo. Taigi, kepiau lašišos kepsnelius su pikantiškomis salotėlėmis. Pačios lašišos receptas - visiškai minimalus, bazinis. O štai trijų salotų su kokosų užpilu idėją radau jogos mitybos puslapyje. Salotėlės gavosi tikrai skanios ir aromatingos, bet kitąkart nežinau ar tiek žaisčiau, mat užpilo gamyba nemažai užtrunka...

Lašišos kepsneliai 2 vnt.
Citrinos 1 vnt.
Medus 1 v.š.
Garstyčios 2 a.š.
Prieskoninių žolelių žuviai mišinys 1 a.š.
Krapai 1 a.š.
Druska, pipirai ~

Garnyrui:
Morkos 1 vnt.
Agurkai ilgavaisiai 1/3 vnt.
Moliūgai gabalėlis (bulvės dydžio)
Bulvės 3 vnt.
Alyvuogių aliejus
Kmynai / bulvių prieskoniai

Kokosų užpilui:
Kokosų pienas 1/2 ind.
Sojos padažas 2 v.š.
Ciberžolė 1/2 a.š.
Saldžiosios papikos milteliai 1/4 a.š.
Aštriosios paprikos miteliai 1/4 a.š.
Prieskonių mišinys Garam masala  1/4 a.š.

       Dubenėyje sumaišome medų, garstyčias ir pusės citrinos sultis (kitą pusę perpjaukite pusiau ir patiekite prie keptos lašišos). Įberiame prieskonių, druskos, pipirų. Šiame marinate apvoliojame lašišą. Įkaitiname orkaitę iki 200 C temperatūros. Į kepimo indą su dangčiu dedame lašišos kepsnelius, užpilame marinatu, įpilame porą šaukštų vandens ir kepame 20 min. Tada nuimame dangtį ir dar 5-10 min. apskrudiname. 
       Bulves apverdame 10 minučių vandenyje, tuomet suberiame į kepimo skardą, pašlakstome alyvuogių aliejumi ir mėgiamais bulvių prieskoniais arba kmynais. Kepame orkaitėje, kol apskrus. Kad per daug neišsausėtų, įpilkite į skardą truputį vandens.
       Salotoms šiaudeliais supjaustome arba sutarkuojame morkas, agurkus ir moliūgą (žievę nupjaustome). Kokosų pieną supilame į nedidelį puodą, išmaišome, kad neliktų gumulėlių ir užverdame. Paskaniname prieskoniais, sumažiname ugnį ir verdame vis pamaišydami, kol sutirštės (tai užtruks apie 30 min.). Turėkite omenyje, kad užpilas šiek tiek sutirštės savaime, kai atvės. Nukėlę nuo ugnies įmaišome sojos padažą ir kai pravėsta - užpilame ant salotų.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą